علت اهمیت و بد بودن
راکد شدن بازار مسکن : با گرانی و افزایش قیمت مصالح ساختمانی همچون سیمان می توان شاهد راکد بودن بازار مسکن و افزایش قیمت مسکن باشیم.
بی رونقی بازار مصالح (سیمان) : با افزایش قیمت مصالح ساختمانی مانند سیمان، کارخانه های بتن و سازندگان مسکن نخریدن مصالح ساختمانی را به گرانی آن ترجیح می دهند.
نکات تکمیلی
قیمت سیمان در طی ۳ ماهه اخیر بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است و متوسط قیمت هر کیسه سیمان ۵۰ کیلویی از ۵۸ هزار تومان به ۱۸۰ هزار تومان رسیده است.
با توجه به اینکه در ایام گرم سال قرار داریم و بحران ناترازی انرژی و تامین برق گریبان گیر اقتصاد کشور شده است، صنعت سیمان نیز از این قائله مستثنی نبوده و ۷۰ درصد کوره های سیمان کشور خاموش شدند که منجر به کاهش ۹۰ درصدی عرضه محصولات کارخانه های کشور شد.
با تعطیلی بیش از ۶۰ درصد کارخانه های سیمان و عدم تولید و عرضه آن صادرات کشوز نیز دچار آسیب شده و ضرری بیش از ۷۱ درصدی به صادرات سیمان کشور وارد شده است.
با مشاهده تابلوی بورس کالا در طی مرداد ماه عرضه سیمان ۲۰ درصد کاهش یافت و تقاضا برای سیمان در بورس کالا ۳۰ درصد نزولی را تجربه کرد.
برای مثال شرکت سیمان کردستان در نامه ای به بورس از کاهش سودآوری شرکت به دلیل قطعی برق گفته است که این شرکت از ۲۴ تیر ماه ۲۸ روز قطعی برق داشته که باعث از دست رفتن تولید ۸۰ هزار تن کلینکر شده است و سود عملیاتی ۳۲ میلیارد تومانی شرکت را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
گرانی مصالح ساختمانی از جمله عواملی است که موجب می شود تا بازار ساخت و ساز مسکن راکد شود و روز های پر تورم مسکن را شاهد باشیم. افزایش قیمت سیمان تنها مولفه اثرگذار بر بازار مسکن نخواهد بود و حتی در صورت اثرگذاری قیمت سیمان بر واحدهای در حال ساخت، اثرگذاری آن در بازار مسکن به این زودی اتفاق نمیافتد؛ چرا که در حال حاضر حجم عرضه آپارتمان در کلانشهرها چندین برابر تقاضای واقعی است.
خرید و فروش سیمان در بازار آزاد دچار رکود تورمی شده و مشتریان سیمان اعم از کارخانههای بتن و سازندگان مسکن نخریدن را بر قیمتهای گزاف ترجیح میدهند.