عدم کاهش فقر با افزایش اعتبارات حمایتی |تحلیل خبر

در لایحه بودجه سال 1404 اعتبارات حمایتی با رشد 41 درصدی نسبت به سال گذشته به 923 هزار میلیارد تومان رسیده است.

عدم کاهش فقر با افزایش اعتبارات حمایتی|تحلیل خبر

 

بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می دهد که در حال حاضر حجم اعتبارات نظام حمایتی کشور کافی بوده و از این ظرفیت در راستای تحقق اهدافی همچون کاهش فقر به درستی استفاده نمی شود.

در لایحه بودجه سال 1404 اعتبارات حمایتی با رشد 41 درصدی نسبت به سال گذشته به 923 هزار میلیارد تومان رسیده که 17 درصد بودجه عمومی را تشکیل می دهد.

همچنین می توان گفت که 15 درصد از کل اعتبارات حمایتی از محل بودجه عمومی تشکیل می شود. در حال حاضر حمایت‌های همگانی با سهم ۸۳ درصدی، شامل یارانه نقدی، یارانه نان و یارانه دارو هستند که عمدتا غیرهدفمند توزیع می‌شوند. حمایت‌های هدفمند، مانند مستمری مددجویان و رفع سوءتغذیه کودکان، تنها ۱۷ درصد از کل اعتبارات حمایتی را شامل می‌شود.

رشد بی‌سابقه یارانه نان و کسری بودجه هدفمندی‌ها، موجب شده تا علاوه بر عدم توفیق در رسیدن به اهدافی مانند کاهش فقر، بر سایر ردیف‌های بودجه مانند سهم بودجه عمرانی فشار مضاعفی وارد شود که این مسئله در بلندمدت بسیار نگران کننده است.

در چنین شرایطی پیشنهاد می‎شود که اجرای برنامه یارانه نقدی همانند گذشته ادامه یابد و در سطح تکمیلی حمایت‌های شبه نقدی مکمل و هدفمند تنها برای گروه‌های نیازمند حمایت به اجرا گذاشته شود.

برای مثال طرح کالابرگ الکترونیکی در سال آتی تنها برای خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، فقرای شدید و خانوارهای دارای کودک زیر 6 سال اجرا شود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=16620

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تحلیل اخبار اقتصادی

صحت و سقم و تحلیل و بررسی مهم‌ترین اخبار روز اقتصاد ایران را در رسانه چارسو اقتصاد دنبال کنید

آخرین مطالب انتشاریافته