۱۷۰ همت، خسارت ناشی از قطعی برق در صنایع|تحلیل خبر
اهمیت
- افزایش هزینه های تولید: قطع برق باعث توقف ماشین آلات و کاهش تولید می شود. راه اندازی مجدد دستگاه ها انرژی و زمان بیشتری مصرف میکند و هزینه های عملیاتی را افزایش می دهد.
- اخلال در زنجیره تامین: قطع برق صنایع نه تنهاباعث زیان مالی مستقیم می شود، بلکه زنجیره تأمین، کیفیت محصولات و روابط تجاری را نیز مختل می کند.
توضیحات
طبق گزارشی که اخیراً توسط مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی منتشر شده میزان کسری برق شهرکها و نواحی صنعتی تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۳ با بررسی مصرف برق در ۶ ماهه ابتدای سال جاری معادل ۹۴۷۵ مگاوات برآورد شده است.
طبق این گزارش به طور میانگین اعمال محدودیتهای برق در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش قابل توجهی داشته و در مردادماه ۱۴۰۳ این اعمال محدودیتها به حداکثر مقدار خود رسیده است.
در این گزارش چنین برآورد شده که با توجه به میانگین ۱۳۰۸ ساعت اعمال محدودیت در سال ۱۴۰۳، حدود ۲۲ درصد از کل زمان مصرفی صنایع از بین رفته است در حالی که این مقدار در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۴ درصد بوده است.
طبق محاسباتی که صرفاً نتایج آن در گزارش مورد استناد درج شده در شش ماه ابتدای سال جاری میزان خسارت ناشی از عدم النفع تولید واحدهای صنعتی به بیش از ۴۴ هزار میلیارد تومان میرسد؛
بر این اساس در سال جاری نسبت به سال قبل، میزان برق تحویلی به صنایع ۴۰ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که علاوه بر محدودیتهای اعمال شده، اعمال این محدودیتها در بسیاری از موارد مطابق با زمان بندی وزارت نیرو نبوده که این موضوع صنایع را با چالشهای همچون کاهش تولید مواجه کرده است».
لازم به ذکر الست که طبق آمارها عدم نفعی که به واسطه قطعی برق در سال گذشته و در بخش صنایع اتفاق افتاد چیزی حدود ۱۷۰ همت بوده است.