افزایش ۶ درصدی عرضه گوشت قرمز
- بر اساس گزارش مرکز آمار، در بهمن ۱۴۰۳ مجموع وزن گوشت قرمز عرضهشده ۳۴ هزار تن بوده است. بیشترین سهم مربوط به گوشت گاو و گوساله با ۵۷.۳ درصد (معادل ۲۰,۰۵۸ تن) بوده و پس از آن گوشت گوسفند و بره با ۳۴.۴ درصد (معادل ۱۲,۰۲۱ تن) قرار دارد. گوشت بز و بزغاله با ۲,۱۴۵ تن و سایر انواع دام با ۷۶۴ تن سهم کمتری داشتهاند.
- مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی در بهمن ۱۴۰۳ نسبت به بهمن ۱۴۰۲ نشاندهنده افزایش ۶ درصدی عرضه گوشت قرمز است. در این مدت، تولید گوشت گوسفند و بره ۱ درصد کاهش اما گوشت گاو و گوساله ۱۲ درصد افزایش داشته است. گوشت بز و بزغاله ۴ درصد رشد و گوشت شتر و بچهشتر ۳۸ درصد کاهش یافته است. همچنین، عرضه گوشت قرمز نسبت به دیماه ۵ درصد افزایش نشان میدهد.
- با این حال، گزارشها حاکی از آن است که بخشی از کشتار دام، بهویژه دامهای سبک، خارج از کشتارگاههای رسمی انجام میشود و در آمارهای این طرح لحاظ نشده است.