امروز: دوشنبه 23 دسامبر 2024

تحلیل خبر| کاهش تورم تولید رکورد ۷ ساله را شکست

آخرین آمار بانک‌مرکزی از شاخص تورم مصرف کننده نشان می دهد که تورم سالانه در آبان ماه به رقم ۳۷.۳ درصد و نرخ تورم تولید نیز به کمترین میزان در هفت سال گذشته رسیده است.

تحلیل خبر کاهش تورم تولید رکورد ۷ ساله را شکست

اهمیت

افزایش رقابت‌پذیری و بهره‌وری صنایع: کاهش تورم تولید معمولاً به معنای کاهش فشارهای مالی بر روی تولیدکنندگان است. این کاهش فشار می‌تواند به تولیدکنندگان این امکان را بدهد که کالاها و خدمات خود را با هزینه‌های کمتری تولید کنند.

حمایت از قدرت خرید مصرف‌کنندگان: تورم تولید بالا معمولاً به معنای افزایش قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان نهایی است. هنگامی که تورم تولید کاهش می‌یابد، قیمت نهایی کالاها و خدمات برای مصرف‌کنندگان کاهش می‌یابد یا حداقل تثبیت می‌شود.

نکات تکمیلی

آخرین آمار بانک مرکزی از شاخص تورم مصرف‌کننده نشان می‌دهد که تورم سالانه در آبان‌ماه به رقم ۳۷.۳ درصد و نرخ تورم تولید نیز به کمترین میزان در هفت سال گذشته رسیده است. همچنین نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه مصرف‌کننده در آبان‌ماه ۳۵.۳ درصد و تورم سالانه در این ماه عدد ۳۷.۳درصد را ثبت کرده ست.

این اعداد نشان می‌دهد که تورم سالانه آبان‌ماه کمترین مقدار این متغیر طی ۴ سال گذشته به شمار می‌رود.

بر اساس جداول بانک مرکزی، نرخ تورم ماهانه تولیدکننده که یک شاخص تورمی پیش‌نگر شناخته می‌شود، در آبان‌ماه ۲.۴درصد بوده است؛ این بدان معناست که نرخ تورم تولید از نرخ تورم مصرف‌کننده در این ماه کمتر بوده است. بر اساس ارزیابی بانک مرکزی تورم تولیدکننده نقطه‌به‌نقطه نیز در این ماه ۲۵.۵ درصد گزارش شده است.

این در حالی است که میانگین تورم سالانه تولیدکننده در آبان‌ماه امسال به عدد ۲۷.۶درصد رسیده که کمترین مقدار از بهمن ۱۳۹۷ محسوب می‌شود. این بدان معناست که سیاست‌های پولی بانک مرکزی در کنترل نقدینگی و رشد پایه پولی موفق بوده و مانع از رشد عوامل مؤثر بر نرخ تورم تولید شده است.

تورم تولیدکننده شاخصی کلیدی است که به‌صورت ماهانه یا فصلی، نقطه‌به‌نقطه و سالانه محاسبه می‌شود. کاهش این نرخ درحالی‌که همچنان مثبت باشد، نشان می‌دهد که قیمت کارخانه‌ای یا همان هزینه تولید محصولات افزایش‌یافته اما این افزایش در مقایسه با ماه قبل با سرعت و شتاب کمتری رخ‌داده است. هر زمان که این شاخص منفی شود نیز حکایت از کاهش قیمت‌ها دارد.

هر مسیری که منجر به کاهش تورم تولید و بهبود فضای کاری تولیدکنندگان شود، مثمرثمر است و نیاز به استمرار دارد. به‌عبارت‌دیگر هر اقدامی که تولیدکنندگان را به تولید بیش‌تر ترغیب کند، حائز اهمیت است و نیازمند حمایت‌های عملی بیشتر است. اقداماتی که مسیر تولید را همواره می‌سازد، توسعه اقتصادی را رقم خواهد زد؛ چراکه اگر تولیدکنندگان ترغیب و تشویق به تولید شوند و کاهش تورم تولید برایشان رقم بخورد، تولید خود را افزایش و فضای توسعه کار خود را رقم خواهند زد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13653

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.