امروز: سه‌شنبه 21 ژانویه 2025

گزیده تحلیل| تک‌نرخی کردن ارز؛ فرصتی برای ثبات یا چالشی در دوران تحریم؟

بانک مرکزی با اقدامات مثبت در ساماندهی بازار ارز و تلاش برای تک‌نرخی کردن ارز، به دنبال کاهش نوسانات است، اما موفقیت این سیاست‌ها مستلزم تأمین ارز کافی، جلوگیری از رانت، و بهبود تراز تجاری کشور است.

گزیده تحلیل تک‌نرخی کردن ارز؛ فرصتی برای ثبات یا چالشی در دوران تحریم؟

بانک مرکزی در ساماندهی بازار ارز اقدامات مثبتی انجام داده و تلاش برای تک‌نرخی کردن ارز را به‌عنوان یک سیاست اصولی دنبال می‌کند. با این حال، این اقدام نیازمند توجه به تمام ابعاد بازار ارز و تأمین نیاز متقاضیان است. در صورت عدم تأمین ارز کافی، متقاضیان به بازار آزاد روی می‌آورند که فاصله قیمتی را افزایش داده و بر نرخ ارز در بازار آزاد تأثیر می‌گذارد.

از سوی دیگر، اجرای ارز ترجیحی برای واردات کالا در صورتی موفق خواهد بود که عرضه آن به‌صورت پایدار و متناسب با نیاز بازار ادامه یابد؛ در غیر این صورت، این سیاست تنها به ایجاد رانت و افزایش تورم منجر می‌شود. سیاست کلی بانک مرکزی برای حذف ارز چند نرخی و تقویت بازار توافقی، رویکردی مثبت و منطقی است. با این حال، تحقق این اهداف در شرایط تحریم دشوار بوده و نیازمند افزایش صادرات، کاهش واردات، و بهبود تراز تجاری کشور است.

اهمیت

تک‌نرخی کردن ارز و تقویت بازار توافقی می‌تواند به کاهش نوسانات کمک کند، اما تحقق آن مستلزم مدیریت دقیق منابع ارزی، تأمین نیاز بازار، و بهبود تراز تجاری از طریق افزایش صادرات و کاهش واردات است. این سیاست‌ها در صورت اجرا، می‌توانند به تقویت بنیان‌های اقتصادی و جلوگیری از بحران‌های ارزی در کشور کمک کنند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13566

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تحلیل اخبار اقتصادی

صحت و سقم و تحلیل و بررسی مهم‌ترین اخبار روز اقتصاد ایران را در رسانه چارسو اقتصاد دنبال کنید

آخرین مطالب انتشاریافته