امروز: یکشنبه 22 دسامبر 2024

تحلیل خبر| واردات خودرو و قطعات؛ ۴۰ برابر صادرات

آمار رسمی نیمه نخست امسال نشان می‌دهد واردات خودرو و قطعات ۴.۷ میلیارد دلار بوده، درحالی‌که صادرات تنها ۱۱۸ میلیون دلار.

تحلیل خبر واردات خودرو و قطعات؛ ۴۰ برابر صادرات

اهمیت

افزایش بیکاری: کاهش فروش در بخش پوشاک و کفش می‌تواند منجر به کاهش تقاضا و از این طریق باعث اخراج نیروی کار و افزایش بیکاری در این بخش گردد.

تضعیف اقتصاد داخلی: کاهش تقاضا در بازار داخلی ممکن است تولیدکنندگان را به کاهش کیفیت محصولات خود و یا افزایش قیمت‌ها سوق دهد تا بتوانند هزینه‌ها را پوشش دهند که این امر در نهایت به کاهش رقابت‌پذیری کالای داخلی در برابر محصولات وارداتی منجر می‌شود.

نکات تکمیلی

گزارش سازمان توسعه تجارت از عملکرد صادرات و واردات بخش خودرو و قطعات در شش‌ماهه نخست سال نشان از عدم تعادل چشمگیر در این حوزه دارد. درحالی‌که صادرات این بخش به رقم ناچیز ۱۱۸ میلیون دلار رسیده، واردات به ۴ میلیارد و ۷۲۵ میلیون دلار بالغ شده است. این بدان معناست که واردات خودرو تقریباً ۴۰ برابر صادرات آن بوده است.

ثبت صادرات ۱۱۸ میلیون‌دلاری در حوزه خودرو و قطعه در حالی اتفاق می‌افتد که دو سال پیش ۱۲ تفاهم‌نامه به مبلغ ۷۰۰ میلیون دلار در زمینه صادرات قطعات ایرانی به روسیه و ۳۰۰ میلیون دلار نیز با خودروسازان کشورمان منعقد شد. پیش‌ازاین نیز گمرک ایران خبر داده بود که در ۶ ماه نخست سال جاری تنها ۵.۶میلیون دلار صادرات قطعات خودرویی به روسیه انجام شده است. این رقم نشان می‌دهد که تنها ۶ درصد از کل صادرات ایران به روسیه در حوزه خودرو و قطعات بوده است؛ بنابراین باوجود وضعیت نامطلوب خودروسازی روسیه بعد از اعمال تحریم‌های غرب بر آن‌ها، خودروسازان داخلی نتوانستند سهم قابل‌قبولی از بازار خودرو این کشور را تصرف کنند

واردات خودرو و قطعات به میزان ۴۰ برابر صادرات، چالشی جدی برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود. این وضعیت نشان‌دهنده عدم تعادل در تجارت خارجی و وابستگی بیش از حد به واردات است که می‌تواند پیامدهای منفی متعددی به همراه داشته باشد.

مهم‌ترین پیامد این وضعیت، تراز تجاری منفی است. وقتی واردات به‌مراتب بیشتر از صادرات باشد، کشور با کاهش ذخایر ارزی مواجه می‌شود. این امر می‌تواند به افزایش بدهی‌های خارجی و کاهش توانایی کشور در تأمین نیازهای ارزی منجر شود. در بلندمدت، تراز تجاری منفی می‌تواند به کاهش اعتبار اقتصادی کشور در سطح بین‌المللی منجر شود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13488

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.