امروز: یکشنبه 22 دسامبر 2024

گزیده تحلیل| سرمایه‌گذاری خارجی در مسیر بازگشت

سرمایه‌گذاری خارجی، کلید خروج اقتصاد ایران از رکود و تورم، با چالش‌هایی چون تحریم‌ها و ناترازی بانکی مواجه است؛ اما با سیاست‌های جدید، امید به بازگشت این شاهرگ حیاتی افزایش یافته است.

گزیده تحلیل سرمایه‌گذاری خارجی در مسیر بازگشت

سرمایه‌گذاری خارجی به‌عنوان شاهرگ حیاتی اقتصاد ایران، طی یک دهه اخیر به دلیل تحریم‌ها، کرونا و سیاست‌های ناکارآمد به شدت آسیب دیده است. این عوامل باعث کاهش سهم سرمایه‌گذاری خارجی از 6.5 درصد در سال 1397 به 0.3 درصد در سال 1402 و تشدید وابستگی تولید به منابع بانکی شده‌اند.

در عین حال، بازار سرمایه طی افزایش نرخ ارز و رشد صادرات نفتی، رشد کاذبی را تجربه کرده، اما ناترازی نظام بانکی و برداشت از بانک مرکزی به دلیل فشار تأمین مالی به اوج رسیده است. این شرایط تورم را تشدید کرده و رکود تولید را عمیق‌تر ساخته است.

دولت چهاردهم برای احیای سرمایه‌گذاری خارجی، گشایش دیپلماتیک و پذیرش FATF را در دستور کار قرار داده است. اقدامات اخیر نظیر تصویب درخواست‌های سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش 5 میلیارد دلار، نشان از تلاش برای احیای این حوزه دارد. با اتخاذ دیپلماسی هوشمندانه و حل مشکلات FATF، امکان جذب سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی افزایش می‌یابد.

اهمیت

سرمایه‌گذاری خارجی، به‌عنوان منبعی کلیدی برای تأمین مالی تولید و مقابله با تورم و رکود، می‌تواند نقش مهمی در بازگشت اقتصاد به مسیر توسعه ایفا کند. کاهش شدید این سرمایه‌گذاری طی یک دهه اخیر به دلیل تحریم‌ها، سیاست‌های ناکارآمد و نبود تعاملات بین‌المللی، نه تنها مانع رشد اقتصادی شده، بلکه فشار زیادی به سیستم بانکی وارد کرده و هزینه‌های تولید را افزایش داده است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13453

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.