علت اهمیت و بد بودن
خروج ارز از کشور : با توجه به اینکه در حوزه انرژی دچار ناترازی هستیم و تولید به اندازه مصرف نیست برای تامین نیاز کشور باید واردات صورت گیرد و در نهایت خروج ارز را در پی دارد.
ایجاد آلودگی زیستی : مصرف بیش از حد از سوخت های فسیلی موجب می شود تا محیط زیست دچار آلودگی شود و باعث می شود تا سلامتی شهروندان به خطر بی افتد.
نکات تکمیلی
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی گفت: مصرف بنزین در روز شنبه به ۱۴۰ میلیون لیتر رسید. این افزایش مصرف سوخت در این ایام به دلیل بازگشت زائران اربعینی و در ایام اوج مصرف خود بوده است و به نظر نمی رسد که در روزهای آتی مصرف بنزین از این مقدار فراتر رود.
متوسط مصرف روزانه بنزین از ابتدای سال تا تیر ماه به 121 میلیون لیتر بوده است که رقم بالایی است. تغییر ساعات اداری تأثیر مستقیم در افزایش مصرف بنزین داشته، بهطوری که در ساعات ابتدایی صبح، اغلب مردم با اتومبیلهای شخصی به سر کار میروند در ساعات پایانی نیز که حدود ساعت 13 است، با وسایل نقلیه شخصی بیشتر تردد میکنند و این مسئله موجب شده 1.5 میلیون لیتر در تهران به مصرف بنزین کشور اضافه شود. در واقع تغییر ساعات اداری موجب افزایش 11درصدی بنزین در سطح تهران و افزایش 6درصدی بنزین در سطح کشور بود.
یکی از بزرگترین چالشهای حال حاضر کشور مصرف بی رویه انرژی است. این مسئله از یک سو منجر به از دست رفتن منابع محدود زیر زمینی کشور شده و از سوی دیگر خروج ارز از کشور را در پی دارد. از این رو مهمترین رویکرد در جهت کنترل مصرف بنزین، متنوعسازی سبد سوخت مصرفی و کاهش سهم بنزین در این سبد با استفاده از راهکارهای مختلفی است.
سیانجی را بیشتر توسعه دهند و الپیجی را هم وارد سبد سوخت کنند؛ تا مسئله کمبود بنزین حل میشود. ساخت پالایشگاه جدید یک راهکار است و هرچه در زمینه توسعه زیرساخت سرمایهگذاری شود، مطلوب است. دولت باید تمام سعی خود را بکند تا سرمایهگذاری در زیرساختها تقویت و پالایشگاه جدید ساخته شود.
بنزین و گازوئیل به دلیل کاربرد فراوانی که در حمل و نقل و جابجایی کالاها و مسافران دارند، اثر مسقیم روی هزینههای زندگی و رفاه مردم دارند. از اینرو تمامی دولتها سعی میکنند با اتخاذ سیاستهای مناسب این محصولات را به بهترین شکل به دست مردم و مصرفکنندگان برسانند.