امروز: شنبه 23 نوامبر 2024

متن سربرگ خود را وارد کنید

گزیده تحلیل| نقش بخش تعاون در اقتصاد کشور

بخش تعاون در کشور بیش از دو میلیون شاغل دارد و میانگین اشتغال در هر شرکت تعاونی حدود ۲۱ نفر است. این بخش نقش مهمی در اشتغال‌زایی و رشد تولید ناخالص داخلی دارد.
نقش بخش تعاون در اقتصاد کشور

بخش تعاون در کشور بیش از دو میلیون شاغل دارد و میانگین اشتغال در هر شرکت تعاونی حدود ۲۱ نفر است. این بخش نقش مهمی در اشتغال‌زایی و رشد تولید ناخالص داخلی دارد و به تقسیم عادلانه فرصت‌های اقتصادی کمک می‌کند. شرکت‌های تعاونی به‌ویژه در بخش‌های خدمات، کشاورزی و صنعت فعال هستند و به ترتیب بیشترین سهم اشتغال را دارند. در مجموع، حدود ۱.۸ میلیون فرصت شغلی در بخش تعاون وجود دارد. از مشکلات بخش تعاون می‌توان به فقدان الگوی استراتژیک، سازکار مدیریتی نامناسب، پایین بودن سطح دانش و نیروی متخصص، محدودیت‌های نظارتی،محدودیت‌های مالی و اعتباری و کمبودهای قانونی اشاره کرد. با وجود این چالش‌ها، بخش تعاون می‌تواند نقشی کلیدی در رشد و توسعه کشور ایفا کند. اقتصاد کشور، بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، به سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی تقسیم شده که بخش تعاون به دلیل مشارکت مردمی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با رفع مشکلات موجود و تقویت بخش تعاون، می‌توان به بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی و کاهش نابرابری‌ها کمک کرد.

تحلیل

بخش تعاون با داشتن بیش از دو میلیون شاغل و میانگین اشتغال ۲۱ نفر در هر شرکت، به‌طور قابل‌توجهی در اشتغال‌زایی و رشد تولید ناخالص داخلی مؤثر است. تأکید بر نقش بخش تعاون در توزیع عادلانه فرصت‌ها و بازتوزیع ثروت‌های ملی، نشان‌دهنده اهمیت آن در ایجاد عدالت اقتصادی و کاهش نابرابری‌ها است. این امر می‌تواند به افزایش انگیزه مردم برای مشارکت در تعاونی‌ها و تقویت آن‌ها منجر شود. با وجود مشکلات، بخش تعاون به دلیل تاب‌آوری، انعطاف‌پذیری و قابلیت رقابت‌پذیری بالا، می‌تواند نقشی مؤثر در تولید، اشتغال، افزایش سطح درآمد و رفاه مردم ایفا کند.

متن سربرگ خود را وارد کنید

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=12483

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.