علت اهمیت و خوب بودن
درآمد زایی ارزی برای کشور: با ترانزیت باری از طریق راه آهن ایران درآمد ارزی بالایی برای کشور به ارمغان می آورد.
امنیت پایدار و ارتقای جایگاه در منطقه : با افزایش میزان ترانزیت امنیت کشور تضمین می شود و جایگاه ایران در روابط تجاری و سیاسی با کشور های منطقه ارتقا می یابد.
نکات تکمیلی
سید میعاد صالحی مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران در صفحه فضای مجازی شخصی خود نوشت: «برای اولین بار در تاریخ راهآهن، طی ۴٠ روز قبل ٧ رام قطار حاوی ٩۵٠٠ تن زغالسنگ (صادرات مستمر روسیه به هند) از مسیر ریلی ایران ترانزیت شد. با توجه به مقاله رئیس جمهور منتخب و تاکید ایشان بر همکاری با همسایگان و همچنین چین و روسیه، انشاءالله شاهد استمرار رشد ترانزیت کشور باشیم.»
رونق تجاری با کشورهای منطقه سیاست دولت سیزدهم در مبادلات اقتصادی بود. افزایش ترانزیت با فعال کردن مسیرهای حمل و نقلی بینالمللی در اولویت این تجارت منطقهای قرار گرفت. درآمدزایی سالانه میلیاردها دلار که حتی بالاتر از درآمدهای نفتی است از یکسو و تضمین امنیت پایدار و ارتقای جایگاه ایران در میان کشورهای منطقه، بخشی از دستاوردهای افزایش ترانزیت است. مهمترین برنامه افزایش ترانزیت کشور امضای توافقنامه با روسیه برای انتقال بار این کشور از کریدور شمال-جنوب ایران به هند است.
مسیر ترانزیتی ریلی روسیه – ایران و در ادامه هند یک گذرگاه ترانزیتی اقتصادی، پایدار و سریع از شمال تا جنوب است که میتواند میلیونها تن بار ترانزیتی در کریدور اصلی شمال-جنوب را با ظرفیت ریلی و حمل و نقل مناسب ایران جابهجا کند.
براساس توافقنامهای که بهتازگی میان ایران و روسیه به امضا رسید، ایران در سال، 10 میلیون تن کالاهای روسیه را از طریق حمل و نقل دریایی، جادهای و ریلی به هند ترانزیت میکند انتقال ۱۰ میلیون تن کالای روسی از مسیر ایران، میزان ترانزیت را از ۱۰ میلیون به ۲۰ میلیون تن در سال افزایش میدهد و درآمدزایی ۲۰ میلیارد دلاری برای ایران به همراه دارد.