علت اهمیت و خوب بودن
کاهش وابستگی به اقتصاد نفتی: افزایش صادرات غیر نفتی موجب می شود تا کشور از تحولات سیاسی و اقتصادی جهان که از اقتصاد نفتی به وجود میآید تاثیر پذیری کمتری داشته باشد.
توسعه و رشد اقتصادی: درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی کشور در رونق بخشیدن به تولید و فضای اقتصاد کشور بسیار حائز اهمیت و قابل توجه است.
نکات تکمیلی
بر اساس آمار بانک مرکزی، در سه ماهه سال ۱۴۰۲، صادرات نفتی و غیرنفتی، ۲۱.۵ میلیارد دلار و در سه ماهه سال ۱۴۰۳، این میزان ۲۵.۵ میلیارد دلار بوده است. بر این اساس صادرات نفتی و غیرنفتی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۱۸.۶ درصد تغییر داشته است.
همچنین صادرات گمرکی (غیرنفتی) در سه ماهه سال ۱۴۰۲، ۱۲.۶ میلیارد دلار و در سه ماهه سال ۱۴۰۳، ۱۳.۵ میلیارد دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۷.۱ درصد افزایش داشته است.
صادرات نفتی (نفت خام و نفت کوره) در سه ماهه سال ۱۴۰۲، ۸.۹ میلیارد دلار و در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، ۱۲ میلیارد دلار بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۳۴.۸ درصد افزایش داشته است.
بر این اساس واردات گمرکی در سه ماهه سال ۱۴۰۲، ۱۴.۱ میلیارد دلار و در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، ۱۴.۳ میلیارد دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۱.۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
تراز تجاری در سه ماهه سال ۱۴۰۲، ۷.۴ میلیارد دلار و در سه ماهه سال ۱۴۰۳، ۱۱.۲ میلیارد دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۱.۳ درصد رشد داشته است.
ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی در بریکس و شانگهای پیوستن ایران به پیمانهای بریکس و شانگهای، چشمانداز مثبتی از وضعیت اقتصادی کشور در میان آحاد مردم ترسیم کرد. گسترش تجارت از طریق تسهیل واردات و رونق صادرات غیرنفتی، بهبود جذب سرمایه خارجی و همکاریهای دیگر اقتصادی و مالی، از جمله دستاوردهایی است که کشور توانست با پیوستن به این پیمانها به آن دست یابد.