علت اهمیت و خوب بودن
افزایش توان صادرات: با افزایش ظرفیت تولید فولاد در کشور می توان بخش مازاد را صادرات کرد و درآمد ارزی برای کشور کسب کرد.
توسعه صنایع فولادی: با افزایش توان تولید فولاد با کیفیت می توان بخش صنایع تولیدی ، فولاد ، خودرویی و … را توسعه داد.
انگاره شناختی
باورمندی به توانمندی در افزایش ظرفیت تولید داخلی در صنایع پیشرفته
نکات تکمیلی
بنا بر آخرین آمار انجمن جهانی فولاد در پنج ماهه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی رتبه تولید فولاد میانی ایران در جهان از ۱۰ به ۹ ارتقا پیدا کرد و ایران در تولید گوی سبقت را از برزیل ربود. بنا بر این آمار در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی (ماههای ژانویه تا می) ۷۹۳میلیون و ۲۰۰هزار تن محصول میانی فولادی در جهان تولید شد. این حجم از تولید نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳، 1/0درصد کاهش داشت.
حجم تولید فولاد جهان در ماه پنجم سال ۲۰۲۴، ۱۶۵میلیون و ۱۰۰هزار تن بود و نسبت به ماه می سال ۲۰۲۳، 5/1درصد افزایش داشت.
ایران همواره دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد میانی جهان بود، با این حال این رتبه در پنج ماهه سال ۲۰۲۴، به نهم ارتقا یافت و ایران گوی سبقت را از برزیل ربود. پیش از این برزیل رتبه نهم تولیدکنندگان بزرگ جهان را در اختیار داشت و این جایگاه در ماه می به دهم تنزل پیدا کرد. تولید فولاد برزیل در ماه می امسال نسبت به ماه می سال گذشته میلادی 4/7درصد افت داشت.
ایران در این پنج ماهه، ۱۴میلیون تن فولاد تولید کرد و تولید آن نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳، 1/9درصد افزایش داشت. ایران همچنین در ماه می ۲۰۲۴، ۳میلیون و ۳۰۰هزار تن فولاد تولید کرد و تولید آن نسبت به ماه می سال ۲۰۲۳، 1/2درصد رشد داشت.در پنج ماهه سال ۲۰۲۴، چین، هند، ژاپن، آمریکا، روسیه، کرهجنوبی، آلمان و ترکیه به ترتیب رتبههای یک تا هشت تولیدکنندگان فولاد جهان را در اختیار داشتند.تولید فولاد میانی چین در این پنج ماهه ۴۳۸میلیون و ۶۰۰هزار تن و در ماه می ۹۲میلیون و ۹۰۰هزار تن بود. تولید فولاد چین در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4/1درصد کاهش داشت و در ماه می امسال 7/2درصد بیشتر از ماه می پارسال بود.