علت اهمیت
افزایش تولیدات صنعتی: با احیای واحد های صنعتی، تولیدات صنعتی کشور افزایش می باید .
ایجاد اشتغال : با توجه به احیای واحد های راکد و نیمه فعال از بیکار شدن نیروی کار فعال جلوگیری میشود و همچنین با توسعه آن واحد صنعتی ایجاد اشتغال صورت می گیرد.
نکات
رشد اقتصادی: با افزایش در تولید کالا و خدمات امکان رشد اقتصادی برای کشور فراهم می شود.
وزیر صمت گفت: تاکنون نزدیک به ۴هزار و ۶۲۷واحد صنعتی در دولت سیزدهم احیا شده و این فرآیند و نهضت همچنان ادامه دارد.
نکات تکمیلی
تعطیل و یا نیمه تعطیل شدن واحدهای صنعتی کوچک و متوسط یکی از آفتهای چند سال گذشته در اقتصاد و بخش تولید کشور بوده است. خود تحریمیهای داخلی و فشارهای خارجی مهمترین عواملی بودهاند که سبب این کج کارکردی شده و زمینه افول صنایع کوچک را ایجاد کرده اند.
با توجه به تولید دانشبنیان و صادراتمحور با تمرکز بر مشارکت حداکثری مردم تقویت و فعالسازی صندوقهای وزارت صمت از مهمترین اقداماتی بود که در این دوره به آن اهتمام شد.
اقدامات بسیار ارزشمندی در دولت سیزدهم در حوزه صنعت و معدن صورت گرفته است که اشتغال جوانان، تامین نیازهای داخلی و همچنین صادرات محصولات معدنی از نتایج این اقدامات است.اگر امروز تولید کشور حال خوبی دارد و کالای ایرانی در بازار به فراوانی در دسترس است، با تکیه بر همت بلند کارآفرینان، تولیدکنندگان، صنعتگران و معدنکاران کشور میسر شده است.
برای بازگشت واحد های صنعتی در چرخه تولید و ایجاد اشتغال نیازمند به آن هستیم تا زیرساخت های صنعتی کشور در جهت افزایش بهرهوری و سرمایهگذاری مجدد نوساز شوند؛ زیرا این کار نه تنها به تولید رونق بیشتر میبخشد بلکه کاهش مصرف انرژی و آلایندگیها را در بر دارد که ۲ چالش مهم و تاثیرگذار کشوری است.
بنا بر آمار دولت، در دو سال گذشته با بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه مردمی ۸هزار و ۴۰۰ واحد راکد و نیمهراکد در حوزههای صنعتی، کشاورزی، معدنی و خدماتی احیا شده که حاصل این احیا ایجاد ۱۹۵ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در سراسر کشور بوده است و با تداوم نهضت احیای واحدهای اقتصادی در سال جاری ۴هزار واحد دیگر هم به چرخه تولید بازخواهند گشت. ناگفته نماند آمار دقیقی از واحدهای راکد و نیمهراکد صنعتی کشور در دست نیست، اما بر پایه بررسیهای مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی وزارت صمت بیش از ۵۰هزار طرح نیمهتمام صنعتی، واحد راکد و بنگاه زیر ۵۰درصد ظرفیت در کشور وجود دارد و به طور جزئیتر ۱۲هزار و ۴۰۳ بنگاه راکد و ۱۶هزار و ۵۵۷ واحد با کمتر از ۵۰درصد ظرفیت فعالیت میکنند.