چکیده خبر:
رئیس سازمان برنامه و بودجه از پیشبینی۶۶۵ هزار میلیارد تومان در بودجه سال جاری برای اقدامات حمایتی و کاهش فقر در کشور خبر داد. داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: در بودجه امسال ۶۶۵هزار میلیارد تومان برای اجرای اقدامات حمایتی و کاهش فقر مانند یارانه نقدی، مستمری مددجویان، سوءتغذیه کودکان و مادران باردار و شیرده، توانبخشی، بیماران نیازمند، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، حق بیمه اقشار خاص، بیمه سلامت، کمک معیشت رزمندگان معسر پیشبینی شد. به گفته منظور، در سال گذشته مبلغ ۵۷۰هزار میلیارد تومان در اجرای این برنامهها تخصیص و پرداخت شد.
علت اهمیت:
تقویت امنیت اجتماعی: با اختصاص این بودجه به برنامههای حمایتی، دولت نشان میدهد که به دنبال تقویت امنیت اجتماعی و کاهش آسیبپذیری اقشار کمدرآمد است.
تقویت بخش کشاورزی: با اختصاص بودجه به صندوق بیمهکشاورزان، دولت به دنبال حمایت از این بخش مهم اقتصادی و تضمین امنیت شغلی کشاورزان است.
افزایش رفاه عمومی: با اجرای اقدامات حمایتی، میتوان انتظار داشت که رفاه عمومی افزایش یابد و شرایط زندگی برای جامعه بهتر شود.
حمایت از تولید و اشتغال: تأمین مالی تولید از طریق اوراق و براتهای الکترونیک میتواند به تقویت بخش تولید و ایجاد فرصتهای شغلی جدید منجر شود.
نکات:
کاهش فقر: این بودجه میتواند به طور مستقیم در کاهش فقر موثر باشد. اقداماتی مانند حمایت از مددجویان و مبارزه با سوء تغذیه کودکان و مادران باردار میتواند به بهبود کیفیت زندگی بخش قابل توجهی از جامعه کمک کند.
حمایت از گروههای آسیبپذیر: با ارائه تسهیلات و اعتبارات برای بیماران نیازمند و رزمندگان معسر، دولت نشان میدهد که به دنبال حمایت از گروههای خاص و آسیبپذیر جامعه است.
توسعه بیمه سلامت: با افزایش بودجه بیمه سلامت، دسترسی به خدمات درمانی و سلامت برای افراد بیشتری فراهم میشود، که این امر به بهبود سطح سلامت عمومی کمک میکند.
نکات تکمیلی:
در تحولی قابل توجه در حوزه رفاه اجتماعی، رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است که بودجه سال جاری شامل مبلغ قابل توجهی به میزان ۶۶۵ هزار میلیارد تومان است که به صورت اختصاصی برای برنامههای حمایتی و کاهش فقر در نظر گرفته شده است. این بودجه قرار است در مسیرهای مختلفی همچون تقویت بستههای حمایتی مستقیم نظیر یارانههای نقدی، ارائه حمایتهای مالی به مددجویان، مقابله با سوء تغذیه در میان کودکان و زنان باردار و شیرده، بهبود خدمات توانبخشی، کمک به بیماران با نیازهای ویژه، تقویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، فراهم آوردن بیمه برای اقشار خاص جامعه، توسعه بیمه سلامت و افزایش کمکهای معیشتی به رزمندگان نیازمند هزینه شود.
این اقدام، که در پیامی از طرف داود منظور در فضای مجازی به اطلاع عموم رسید، نشاندهنده توجه دولت به افزایش توان اقتصادی اقشار آسیبپذیر و تلاش برای ایجاد شبکه ایمنی اجتماعی است که میتواند به عنوان یک گام مهم در مسیر عدالت اجتماعی و کاهش شکافهای درآمدی تلقی شود. این برنامهها امیدواریهایی را برای بهبود شرایط زندگی بسیاری از خانوادهها و افراد در سراسر کشور ایجاد کرده و میتواند به کاهش فقر و ارتقاء سطح سلامت و بهزیستی جامعه کمک کند.
رفع فقر مطلق از برنامه های مهم دولت بوده که در حال حاضر دستگاهها و بازیگران زیادی در کشور برای مقابله با فقر وجود دارد، هرکدام هم از زاویه دید خود فعالیتهای خوبی انجام میدهند. ولی واقعیت این است که با وجود هزینههای قابلتوجه موفقیت لازم در این حوزه به دست نیامده است.با رفع نواقص و تجمیع تواناییهای بانکهای موجود رصدخانه فقر در کشور تشکیل میشود تا تمام بازیگران این عرصه با یک درک مشترک نقش خود در اجرای سند جامع کاهش فقر را به درستی ایفا کنند. یکی از راهکارهای رفع فقر مطلق فراهم کردن امکانات و زیرساختهای حداقلی برای مردم نیازمند به ویژه در روستاها است. باید راه آسفالت، درمانگاه، آب شرب، برق، گاز و تلفن که نیازهای حداقلی برای هر انسانی است در روستاها و مناطق کم برخوردار فراهم شود.
حمایتهای دولت از طریق اعطای یارانه تولید و خرید تضمینی و توجه به مقوله کارآفرینی نیز از جمله مواردی است که در ذیل سیاستهای حمایتی دولت قرار دارد.
رفع فقر مطلق با انجام یک اقدام شدنی نیست بلکه باید در حوزههای اشتغال و توانمندسازی، کمکهای معیشتی، کمکهای نقدی و حوزه تخفیفات، اقداماتی صورت بگیرد.