چکیده خبر:
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فعالیت شرکت های دانش بنیان در حوزه بهداشت و درمان در دولت سیزدهم خاطر نشان کرد: در بحث دانش بنیان در شروع دولت ۷۰۰ شرکت داشتیم اما اکنون به ۱۴۰۰ شرکت رسیده است. ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی را در داخل تولید می کنیم.
«بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پنجمین نشست پاسخگویی برخط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در دولت مردمی کارهای بسیار بزرگی انجام شده و رسانه ها باید بیشتر آن را تبلیغ کنند، اظهار کرد: برخی اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در طول تاریخ سلامت کشور بی نظیر است حدود ۱۶ هزار تخت بیمارستانی افتتاح شده و ۱۵ هزار تخت تا پایان امسال افتتاح میشود که مجموعا در این دولت۲۰ درصد به تخت های بیمارستانی کشور افزوده شده است.
علت اهمیت:
افزایش درآمد صادراتی برای ایران: رشد ۳۰ درصدی صادرات از ایران به اتحادیه اروپا به معنای افزایش درآمد و ارزش ارزیابی محصولات ایرانی است. این افزایش میتواند منجر به تقویت اقتصاد کشور و افزایش اشتغال شود.
تقویت روابط اقتصادی با آلمان: رشد ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران نشان از توسعه همکاریهای اقتصادی بین دو کشور است. آلمان یکی از بزرگترین بازارهای هدف برای کشورهای صادرکننده است و تقویت روابط تجاری با آن میتواند به ارتقای اقتصاد کشور کمک کند.
نکات:
تنوع و افزایش تجارت با کشورهای دیگر: رشد در صادرات از سوی کشورهای دیگر اتحادیه اروپا نیز نشان از تنوع تجاری و توسعه روابط تجاری با کشورهای مختلف است. این تنوع میتواند از وابستگی به یک بازار خاص کاسته و ریسکهای مربوط به تغییرات سیاسی یا اقتصادی را کاهش دهد.
تحرک در بازارهای بینالمللی: افزایش تجارت با اتحادیه اروپا نشان از تحرک در بازارهای بینالمللی است که میتواند به توسعه و رشد اقتصادی کشور کمک کند.
در بحث دانش بنیان در شروع دولت ۷۰۰ شرکت داشتیم اما اکنون به ۱۴۰۰ شرکت رسیده است. ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی را در داخل تولید می کنیم.
توضیحات:
برخی اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در طول تاریخ سلامت کشور بی نظیر است حدود ۱۶ هزار تخت بیمارستانی افتتاح شده و ۱۵ هزار تخت تا پایان امسال افتتاح میشود که مجموعا در این دولت۲۰ درصد به تخت های بیمارستانی کشور افزوده شده است.
نکات تکمیلی:
۲ هزار و ۸۰۰ متخصص و ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در سراسر کشور مشغول به کار هستند و ۱۵۰ مرکز آموزشی افتتاح شده و ۱۲۰ مرکز دیگر در دست ساخت داریم. ۶۵ درصد به ظرفیت دستیاری ،۵۰ درصد فوق تخصص و ۲۵ درصد فلوشیپ اضافه شده است و ۱۲ هزار پزشک در سال فارغ التحصیل می شوند.
درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در دنیا مورد تقدیر است اما رسانه ها آن را خوب انعکاس نداده اند کودک سرمایه آینده است این سلول های کودکان است که باید در کودکی رشد پیدا کند و تکامل یابد لذا این کار سرمایه گذاری برای سال های آینده است و نتایج این کار در ۷۰ سال آینده دیده می شود.
در بحث دانش بنیان در شروع دولت ۷۰۰ شرکت داشتیم اما اکنون به ۱۴۰۰ شرکت رسیده است. ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی را در داخل تولید می کنیم.
شاهد بودیم که در پویش ملی سلامت برای دو بیماری فشار و دیابت ۴۶ میلیون نفر شرکت کردند ، برخی مردم از بیماری خود اطلاع ندارند ۸۸۰ هزار نفر دیابت و ۴۴۰ هزار نفر فشار قطعی داشتند و نمی دانستند؛ امسال پویش ملی سرطان داریم برخی خانمها به دلیل سرطان سینه فوت می کنند که نباید این اتفاق بیفتد یا در آقایان سرطان های قابل پیشگیری را داریم همچنین پویش ملی سلامت کودکان را اجرائی خواهیم کرد.
عین اللهی درباره مشکلات بیماران اس ام اِی بیان کرد: یکی از دغدغه های جامعه پزشکی، این بیماران است و معمولا برخی عضلات مرتبط با نخاع در این بیماران تشکیل نمی شود در یک مصاحبه تلویزیونی در دولت قبل، وزیر بهداشتِ وقت می گفت ما اصلا به این بیماران پول نمی دهیم اما رییس جمهور در این دولت دستور داد این اقدام انجام شود ما گفتیم حاضریم به صورت آزمایشی و تحقیقاتی هزینه کنیم و اگر اثرگذار بود، برای درمان آنها پول می دهیم ۶۰۰ هزار یورو در سال هزینه آنهاست در فاز اول برای کودکان زیر ۱۰ سال، ۲۳ نفر از ۲۳۰ نفری که زیر دارو بودند، فوت کردند؛ فاز دوم بین ۱۰ تا ۲۰ سال است ما خودمان به دانش بنیان ها سفارش دادیم علی رغم هزینه بالا، قبول کردند تا تولید کنند؛ ما مُصریم با تولید داخل مشکل این بیماران را تا حد نگهداری حل کنیم قیمت هر شربت ۱۵۵۰ یورو و هر ویال تزریقی ۷ هزار یورو هزینه دارد؛ با این حال باید غربالگری ژنتیکی برای خانواده های این بیماران در اولویت درمان باشد حتی برای برخی خانواده های دارای این مشکل ژنتیکی که هزینه های غربالگری را ندارند، اخیرا تسهیلاتی در نظر گرفته ایم.