برای شناخت دقیق یک پدیده باید از زوایای مختلف بدان نگریست و نظرات موافق و مخالف و مزایا و معایب آن را کشف کرد لکن در کشور ما جریان اصلی در شناخت نظام پولی و مالی غربی معمولا به نکات مثبت و مزایای آن می پردازد و نظرات مخالف و معایب، مورد غفلت واقع می شود.
یکی از روش های بیان نظرات مخالف و معایب نظام پولی و مالی غربی، یافتن، ترجمه و تلخیصِ کتب و مقالاتی است که رویکرد نقادانه و تحلیلی نسبت به این نظام دارند. این امر باعث روشن شدن زوایا و ویژگی های دیگری از پدیده مورد بررسی و به طور خلاصه، دقیق و کامل شدن موضوع شناسی می شود و ضعف ها و مفاسد آن (در این کتاب به ویژه پول، بانک ها و بانک مرکزی در آمریکا و اروپا) را آشکار می کند.
در این کتاب تلاش شده است تا برخی از انتقادات، معایب و مشکلات نظام پولی و مالی حاکم بر آمریکا و کشورهای اروپایی، از زبان دو اقتصاددان غربی، ترجمه و تلخیص شود. این کتاب با سبکی داستانی، ساده و مقدماتی به تحلیل و نقد مباحث مختلفی چون سیاست پولی، خلق پول، دخالت دولت در سیستم پولی و… می پردازد و لذا مطالعه آن به دانشجویان رشته های مختلف علوم انسانی و علاقمندان به حوزه پولی و مالی توصیه می شود.
همچنین استاد محترم جناب آقای دکتر مسعود درخشان در مقدمهای علمی، عمیق و وزین بر ترجمه این کتاب با عنوان “لیبرالیسم: ریشه فساد و چپاول”، نشان دادهاند که «لیبرالیسم» ریشۀ چپاول و دزدیِ صاحبان قدرت اقتصادی همچون بانکها از محرومان و طبقات متوسط جامعه است. استاد محترم کوشیده است این نکته را بهصورتی بیان کند که دانشجویان عزیز و سایر خوانندگان گرامی با چگونگی و چرایی ظهور لیبرالیسم در مطالعات فلسفی و اقتصادی تا حدی آشنا شوند و خطرات و تهدیدهای آن را بهدرستی بشناسند.
لیبرالیسم: ریشه فساد و چپاول؛ را در کتاب دستبرد ناپیدا با مقدمه دکتر مسعود درخشان و ترجمه و تلخیص دکتر حسین حسنزادهسروستانی و علیرضا زمانی که در ۱۸۸ صفحه و نسخه چاپی آن به بهای ۶۵ هزار تومان تنظیم و منتشر شده، و از طریق مجموعه فروشگاه های انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام (مجازی و حقیقی) و شبکه نمایندگیها، در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است، را مطالعه بفرمایید.