کتاب شاخصی برای عدالت

نویسنده:سیداحسان خاندوزی، علی مصطفوی ثانی، حسین سرآبادانی انتشارات:انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) دسته‌بندی: جامعه‌شناسی، اقتصاد

این کتاب، تلاشی است در قلمرو معیارهای پسینی عدالت، یعنی معرفی سنجه‌هایی که حاکی از درجه دوری یا نزدیکی ماست، سنجه‌هایی که لاجرم باید رنگ و بوی نظام معرفتی و ارزشی ما را داشته باشد. این گام نخست برای یک شاخص ترکیبی پیچیده، هم نیاز به‌نقد و اصلاح و تکمیل دارد تا در ویرایش‌های آتی بهبود یابد (مسیری که تمام شاخص‌های ترکیبی جهان آن را طی می‌کنند) و هم بلندگویی است برای اظهار نیاز کشور به «رصدخانه عدالت». کارویژه رصدخانه عدالت آن است که کم یا زیادشدن فاصله هر بخش از اقتصاد و اجتماع و حکمرانی با موقعیت عادلانه، را به‌دقت بسنجد. رصدخانه باید یک‌نهاد رسمی باشد تا اولاً عدالتی را سنجش نماید که توسط سیاست‌گذاران عالی کشور به‌عنوان هدف رسمی، معرفی‌شده است و ثانیاً ثمرات رصد آن، از سوی دستگاه‌های اجرایی جدی گرفته‌شده و مبنای اصلاح قرار گیرد.

هسته عدالت‌پژوهی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)، بعنوان یکی از مصادیق دستاوردهای این مسیر، در سالیان اخیر برنامه‌ها و اقداماتی را برای برافراشته شدن هرچه بیشتر پرچم «عدالت» در عرصه نخبگانی و عمومی تدوین و اجرا کرده است. این اثر پژوهشی، پیرامون طراحی «شاخص ترکیبی عدالت اجتماعی برای جمهوری اسلامی ایران» است که طی یکسال و نیم در هسته عدالت پژوهی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) با همکاری مرکز پژوهش¬های مجلس شورای اسلامی، دنبال شده و سلسله گزارش‌هایی در این زمینه آماده نموده است. این جریان به توفیق الهی، سنگ‌بنای تشکیل مرکزی برای رصد و پایش عدالت اجتماعی در ایران معاصر خواهد بود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=11242

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها