کاهش 5 درصدی میزان خروجی سد های کشور نسبت به سال قبل|تحلیل خبر
اهمیت
- کاهش تولید محصولات کشاورزی: بخش عمدهای از آب سدها به کشاورزی اختصاص مییابد، بنابراین کاهش خروجی سدها به معنای کمبود آب برای آبیاری مزارع است. این مسئله می تواند باعث کاهش تولید محصولات اساسی مانند گندم، برنج و صیفیجات شود و قیمت مواد غذایی را افزایش دهد.
- کمبود آب شرب: کاهش خروجی سدها به معنای کاهش ذخایر آب قابل دسترس است که می تواند منجر به کمبود آب شرب شود.
توضیحات
بر اساس آخرین آمار از وضعیت مخازن سدهای مهم کشور ۳۶ سد کمتر از ۵۰ درصد آب دارند. میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا ۱۶ فروردینماه معادل ۱۳.۴۹ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۱.۴۷ میلیارد مترمکعب بوده ۳۷ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۵ درصد کاهش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن اکنون ۲۴.۹۷میلیارد مترمکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۹.۸۲میلیارد مترمکعب بوده ۱۶ درصد کاهش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۴۸ درصد است.
وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۳۶ سد درصد پرشدگی کمتر از ۵۰ درصد است، بهطوری که سدهای پنجگانه تهران، سد زایندهرود اصفهان، سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سد استقلال آذربایجان غربی ۸، سد سرنی هرمزگان، سد تهم استان زنجان، سد رودبال داراب استان فارس، چاهنیمه استان سیستان و بلوچستان، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان، و سد نسا این استان و سد ساوه و کمال صالح استان مرکزی و سد شیمیل و نیان استان هرمزگان کمتر از ۵۰ درصد آب دارند.