مزایای راهبردی اتصال بنادر چابهار و گوادر|تحلیل خبر
اهمیت
- تقویت همکاری های منطقه ای:چابهار به عنوان کریدور شمال-جنوب، امکان دسترسی آسان به افغانستان و آسیای میانه را فراهم میکند.
- توسعه اقتصادی: سرمایهگذاری در چابهار باعث رشد صنایع لجستیکی، تجاری و گردشگری می شود.
توضیحات
موقعیت جغرافیایی بنادر گوادر و چابهار، آنها را در چهارراه جنوب آسیا، آسیای مرکزی و خاورمیانه قرار میدهد و آنها را به عنوان محور اصلی صفحه شطرنج ژئوپلیتیکی معرفی میکند. این موقعیت استراتژیک فقط به دلیل نزدیکی به خطوط کشتیرانی نیست، بلکه به دلیل تاثیری است که پاکستان و ایران در سیاست و اقتصاد منطقه میگذارند. توسعه این بنادر از نظر بسیاری به عنوان موازنهای در برابر نفوذ دیگر قدرتهای منطقهای تلقی میشود که به اسلامآباد و تهران، اهرمی در مذاکرات اقتصادی و دیپلماتیک میدهد.
چابهار و بندر گوادر عاملی برای ادغام منطقهای هستند. این امر کاملا با روند جهانی در راستای ارتباطات و همکاریهای منطقهای قویتر مطابقت دارد. چابهار و بندر گوادر با ایجاد یک مسیر تجاری حیاتی به آسیای مرکزی و افغانستان، این ظرفیت را دارند که موتوری برای رشد اقتصادی و ثبات در سراسر آسیای جنوبی باشد.
چابهار به عنوان یک پروژه مکمل، دروازهای حیاتی به آسیای مرکزی و افغانستان را ایجاد میکند که در مقایسه با گزینههای سنتی و اغلب دست و پا گیر، به مسیر تجاری کوتاهتر و کارآمدتر تبدیل میشود.
علاوه بر این، چابهار میتواند با کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) به عنوان سنگ بنای راهبرد اقتصادی پاکستان، ارتباط برقرار کند. این پیوند، کل شبکه تجارت منطقهای را تقویت میکند و پاکستان را به عنوان یک مرکز حیاتی قرار میدهد.
این پیوند برای افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی نیز مهم است. پاکستان با استفاده از چابهار میتواند تجارت با افغانستان را تقویت کرده و ثبات اقتصادی و سیاسی در منطقه را تقویت کند.