قطع برق کارخانه های سیمان|تحلیل خبر
اهمیت
- اختلال در زنجیره تامین مصالح ساختمانی: کارخانه های سیمان به دلیل فرآیندهای پیوسته (مانند آسیاب و پخت کلینکر) به برق پایدار نیاز دارند. قطع برق باعث توقف تولید، کاهش عرضه سیمان و در نتیجه افزایش قیمت و تأخیر در پروژه های عمرانی می شود.
- افزایش ریسک مالی: قطع ناگهانی برق می تواند به کوره ها، موتورها و سیستم های کنترل آسیب بزند و هزینه های تعمیر را افزایش دهد.راه اندازی مجدد خط تولید پس از قطعی، زمانبر و پرهزینه است و مصرف انرژی را بیشتر می کند.
توضیحات
در کارخانجات سیمان ۶۵ درصد دیماند برق مصرفی کارخانه در کورهها و تبدیل مواد به کلینکر(کلینکر، ماده اصلی در تولید سیمان است و از حرارت دادن سنگ آهک و آلومینیوم سیلیکات که همان عنصر تشکیلدهندهی خاک رس است، بهدست میآید. با ترکیب خشک یا تر کلینکر، میتوان سیمان تولید کرد.) استفاده میشود و باید در این کورها برق مصرفی پیوسته استفاده شود و نباید بیشتر ۴ ساعت محدودیت برقی لحاظ گردد؛ کورههای تولید سیمان تولید مستمر ۲۴ ساعته دارند و بخشی از ماشین آلات که مواد خام خوراک کورهها را آماده میکنند در روز باید ۲۰ ساعت کار کنند.
بنابراین وقتی محدودیت برق میگذارند تأمین خوراک کورهها به مشکل میخورد و تولید را مختل میکند که در نهایت به افزایش قیمت و کمبود سیمان دامن خواهد زد.
قطعی برق نه تنها تولید را مختل میکند بلکه به تجهیزات کارخانهها نیز آسیب میزند زیرا تولید یک خط پیوسته است و وقتی این روند مختل میشود تمام فرایند تولید با مشکل مواجه می شود و علاوه بر کمبود های داخلی از ارزآوری این صنعت هم جلوگیری می شود.
لازم به ذکر است که بیشتر صادرات سیمان ایران به کشورهای عراق، کویت و هند انجام میشود و مقاصد صادراتی دیگر سیمان ایران شامل افغانستان، روسیه، کویت، ارمنستان، ترکمنستان، پاکستان و کشورهای دیگر در منطقه اوراسیا و حاشیه خلیج فارس هستند.