افزایش درآمد ملی: فروش نفت به بالاترین میزان منجر به افزایش درآمد ملی کشور میشود که این امر میتواند به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک کند.
تقویت ارزش ارزی: افزایش درآمد از فروش نفت میتواند به تقویت ارزش ارزی کشور منجر شود و در پایبندی به پول ملی و افزایش تقاضای بیرونی برای ارز کشور کمک کند.
فرصتهای سرمایهگذاری: با افزایش درآمد از فروش نفت، کشور میتواند به ایجاد بیشتر فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی مانند صنعت، زیرساختها و خدمات اقدام کند.
توسعه زیرساختها: افزایش درآمد از فروش نفت میتواند به توسعه و بهبود زیرساختهای کشور کمک کند، از جمله زیرساختهای حمل و نقل، انرژی، آب و فاضلاب و …
کاهش بدهی: افزایش درآمد از فروش نفت میتواند به کاهش بدهی ناشی از اقتصاد کشور کمک کند و تعادل مالی کشور را بهبود بخشد.
صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود در 6سالاخیر رسیده و بهرغم تحریمهای یکجانبه غرب، به اقتصاد این کشور برابر با 35میلیارد دلار در سالرونق بخشیده است.
بررسی تولید نفت
موفقیت ایران در صادرات نفتخام، بیانگر یکی از دلایل اصلی است که ایالاتمتحده و اتحادیه اروپا بهدنبال افزایش فشار بر تهران پس از حمله تنبیهی موشکی و پهپادی این کشور به اسرائیل هستند. واشنگتن و اتحادیه اروپا با هدف منصرفکردن اسرائیل از تشدید درگیری با تهران یا انتقامجویی نظامی، در حال تدارک تحریمهای جدید علیه جمهوریاسلامی هستند.
رشد صادرات نفت ایران
در هر حال، صادرات نفت ایران پس از 6 سال به دوران موسوم به برجام رسیده یا به آن بسیار نزدیک شدهاست. نکته مهم آنکه آمارهای صادرات رسمی نفتخام ایران با یک فاز تاخیر اعلام میشود، بنابراین از هماکنون انتظار داریم آمارهای رسمی جذابی مخابره شود اما باید یک نکته را نیز در اینخصوص مدنظر قرار داد، نوسان قیمت جهانی نفتخام در بحبوحه تنشهای خاورمیانه از افت نرخ شدید در روزهای اخیر حکایت دارد تا جاییکه برنت کف 90دلاری را از دست داد و تا لحظه تنظیم این گزارش، با نزدیک به یکدرصد سقوط روزانه به نزدیکی 86دلار در هر بشکه رسید.
به موازات انتظار برای کاهش تنش در خاورمیانه، دنیا افزایش تولید و صادرات نفتخام ایران را باور کردهاست، بنابراین یک رخداد جذاب برای نفت ایران رقم خورده است. اتفاق بسیار مهمی که نمیتوان از کنار آن بهسادگی گذشت زیرا فروش نفتخام بسیار دشوارتر از فرآوردهها و میعانات گازی است، بنابراین حاملهای انرژی صادراتی ایران به شرایط مطلوبی در تقاضا و فروش دستیافتهاند. این موارد بهمعنای آن است که اگر به هر دلیل با کاهش مصرف داخلی، یا افزایش تولید بتوان عرضه صادراتی را افزایش داد، میتوان رقم برجستهای ارزآوری را نصیب کشور کرد .