رشد تجارت ایران به افغانستان پس از حضور طالبان |تحلیل خبر

حجم مبادلات تجاری ایران و افغانستان در سال گذشته میلادی سه میلیارد و ۱۹۷ میلیون دلار بوده است.

رشد تجارت ایران به افغانستان پس از حضور طالبان|تحلیل خبر

 

با استناد به گزارشات آماری وزارت صنعت و تجارت افغانستان، حجم مبادلات تجاری ایران و افغانستان در سال گذشته میلادی سه میلیارد و ۱۹۷ میلیون دلار بوده است. این عدد در مقایسه با سال ۲۰۲۳، از لحاظ ارزشی رشد ۸۴ درصدی را نشان می‌دهد. میزان واردات افغانستان از جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۴، بیش از سه میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با رقم یک میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلاری سال ۲۰۲۳، صادرات غیر نفتی کشورمان به افغانستان در سال ۲۰۲۴، بیش از ۸۳ درصد رشد ارزشی را نشان می‌دهد.

در مقابل ارزش صادرات افغانستان به ایران نیز در سال ۲۰۲۴ به عدد ۵۴ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ با افزایش ۲۹ میلیون دلاری، در حدود ۱۱۶ درصد در ارزش افزایش یافته است.

روغن‌های سبک و فرآورده‌ای نفتی، گازهای نفتی، شمش از آهن و فولاد، کامپاند پلی اتیلن، گاز طبیعی، تخم مرغ و تخم خوراکی ماکیان، کف پوش‌های غیر مخملی باف، اوره، هیدروکربورهای سبک و سنگین، سیمان، قوطی آلومینیومی، سیب زمینی، کفش، پریفرم، گوجه فرنگی، انواع کاشی و سرامیک، رب گوجه فرنگی، سیب درختی، انواع پلی اتیلن، شیرخشک، قیر نفت و تراکتورهای کشاورزی مهمترین اقلام صادراتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.

همچنین جو، ذرت دامی، سنگ‌های معدنی، شمش سرب، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی، دانه آفتابگردان، پنبه، اسپند، بادام زمینی، سایر میوه‌های خشک، فلفل، ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی است.

بر اساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر افغانستان پنجمین مقصد کالاهای صادراتی ایران است.

هم مرز بودن این کشور با ایران و توسعه نیافتگی و عقب ماندن صنعت و تولید این کشور فرصت‌های زیادی در اختیار صنعتگر، تاجر و شرکت‌های خدماتی ایرانی قرار می‌دهند. هرچند روحیه مصرف‌گرایی در این کشور کمتر است، اما تنوع کم اقتصاد باعث شده تا بسیاری از کالاهای مصرفی روزمره را نیز از سایر کشورها وارد کند.

افغانستان کشوری است که کمک‌های مالی زیادی از جوامع بین‌المللی دریافت می‌کند و در مجموع یک کشور واردات محور است! در این بین ایران توانایی تأمین بسیاری از نیازهای جامعه افغانستان را با قیمت مناسب دارا می‌باشد و از سوی دیگر بخش قابل‌توجه جامعه افغانستان علاوه بر هم‌سویی فرهنگی با جامعه ایران، تجربه تجارت و زندگی در ایران را داشته و با کالاهای ایرانی آشنا هستند و به استفاده کالای ایرانی تمایل جدی دارند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=16859

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تحلیل اخبار اقتصادی

صحت و سقم و تحلیل و بررسی مهم‌ترین اخبار روز اقتصاد ایران را در رسانه چارسو اقتصاد دنبال کنید

آخرین مطالب انتشاریافته