رسیدن تورم اجاره مسکن به کمترین میزان در ۳۰ ماه گذشته|تحلیل خبر
گزارش شاخص قیمت مصرفکننده مربوط به اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ نشان میدهد، تورم نقطه به نقطه شاخص اجارهبهای مسکن در ماه گذشته به کمترین میزان طی ۳۰ ماه اخیر رسیده است.
آمارهای مرکز آمار نشان میدهد تورم نقطهبهنقطه اجارهبهای مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۴ به ۳۶.۹ درصد رسیده است. همچنین، تورم سالانه این شاخص برای اولین بار پس از مدتها به زیر ۴۰ درصد (۳۹.۵ درصد) کاهش یافت. تورم اجاره بها از فاکتورهای مختلفی همچون قیمت مسکن، تورم عمومی و وضعیت عرضه و تقاضا در بازار تاثیر می پذیرد.
گزارش شاخص قیمت مصرفکننده مربوط به اردیبهشت ماه 1404 حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه شاخص اجارهبها 36.9 درصد بوده است.
طی 12 ماه گذشته، تورم سالانه اجاره مسکن در همه ماهها بالاتر از 40 درصد بود که کاهش آن، نشانه امیدوارکنندهای از کاهش التهاب در بازار اجاره محسوب میشود.
شاخص قیمت مصرفکننده اردیبهشت ماه امسال نشان دهنده آن است که سرعت رشد اجارهبها در این ماه(تورم اجاره) نسبت به سرعت رشد بهای کالاها وخدمات(تورم عمومی) کمتر بوده است و با وجود شروع زودهنگام فصل جابهجاییها در بازار اجاره در سال جاری و افزایش تقاضای مستاجرها در اردیبهشت ماه برای خانههای استیجاری، سرعت رشد اجارهبها از سرعت رشد بهای سایر کالاهای و خدمات در این ماه، کمتر بوده است.
کاهش تورم اجاره مسکن در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بخش قابل توجهی از درآمد خانوارها مخصوصا در کلان شهر ها و پایتخت به هزینههای مسکن اختصاص دارد. افزایش اجارهبها فشار اقتصادی زیادی بر اقشار متوسط و کمدرآمد وارد میکند و قدرت خرید آنها را کاهش میدهد. این موضوع نه تنها بر رفاه خانوارها تأثیر منفی میگذارد، بلکه میتواند موجب افزایش نابرابری و بیثباتی اجتماعی شود. کاهش تورم اجاره به دولتها کمک میکند تا اهداف کنترل تورم را بهتر محقق کنند و سیاستهای پولی مؤثرتری داشته باشند.
همچنین با ایجاد فضای باثباتتر برای سرمایهگذاری در بخش مسکن، به توسعه پایدار شهری و افزایش عرضه مسکن کمک میشود. در مجموع، مهار تورم اجاره مسکن گامی کلیدی در بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور است.