تورم خوراکی‌ها ۵ درصد افزایش یافت

بنابر اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه‌ به نقطه خوراکی‌ها در تیرماه به ۴۷.۳ درصد رسیده که نسبت به تورم نقطه به نقطه خردادماه ۵ درصد افزایش داشته است.

بنابر اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه‌ به نقطه خوراکی‌ها در تیرماه به ۴۷.۳ درصد رسیده که نسبت به تورم نقطه به نقطه خردادماه ۵ درصد افزایش داشته است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در تیرماه ۱۴۰۴ به رقم نگران‌کننده ۴۷.۳ درصد رسیده است. این عدد نشان‌دهنده آن است که خانوارهای ایرانی، به‌طور متوسط، برای تهیه سبد خوراکی خود نسبت به تیرماه سال گذشته، ۴۷.۳ درصد هزینه بیشتری پرداخت کرده‌اند.

این در حالی است که نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها در خردادماه ۴۲.۳ درصد بود و افزایش ۵ واحد درصدی آن در تیرماه، بیانگر شتاب‌گیری مجدد رشد قیمت‌ها در این گروه حساس و مصرفی است. این روند می‌تواند آثار قابل‌توجهی بر قدرت خرید خانوارها، به‌ویژه دهک‌های پایین درآمدی، بر جای بگذارد و فشار معیشتی را افزایش دهد.

افزایش نرخ تورم در گروه خوراکی‌ها، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های تورم عمومی، می‌تواند در ماه‌های آینده اثرگذار بر شاخص کل قیمت مصرف‌کننده (CPI) باشد و چالش‌های بیشتری برای سیاست‌گذاران پولی و اقتصادی کشور ایجاد کند. از این‌رو، رصد دقیق تحولات قیمت در بخش مواد غذایی و اتخاذ تدابیر کنترلی هدفمند، بیش از پیش ضروری به‌نظر می‌رسد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=18601

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تحلیل اخبار اقتصادی

صحت و سقم و تحلیل و بررسی مهم‌ترین اخبار روز اقتصاد ایران را در رسانه چارسو اقتصاد دنبال کنید

آخرین مطالب انتشاریافته