تحلیل خبر | تراز مثبت ایران در تجارت با هند در ۱۴۰۲

الزامات و تمهیدات حضور حدود ۵۰۰ مهمان خارجی شامل مقامات دولتی و تجار و صنعتگران بخش خصوصی و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی از کشورهای شبه قاره هند برای حضور در این نمایشگاه فراهم شده است.

تقویت روابط دوجانبه: داشتن تراز تجاری مثبت می‌تواند موجب تقویت ارتباطات دوجانبه و همکاری‌های چندجانبه در حوزه‌های اقتصادی و تجاری بین ایران و هند شود.
افزایش تبادلات تجاری: تراز تجاری مثبت با هند نشان‌دهنده رشد تبادلات تجاری بین دو کشور است که می‌تواند به توسعه روابط تجاری و اقتصادی میان ایران و هند کمک کند.

افزایش صادرات: داشتن تراز تجاری مثبت با هند نشان دهنده افزایش صادرات ایران به این کشور است. این امر می‌تواند به افزایش درآمد صادرکنندگان ایرانی و توسعه صادرات غیرنفتی کمک کند.
تنوع در بازارهای هدف: داشتن روابط تجاری مثبت با کشورهای مختلف، از جمله هند، به کسب و کارها فرصت می‌دهد تا با تنوع در بازارهای هدف خود، پایداری و پیشرفت بیشتری را تجربه کنند.
افزایش همکاری‌های اقتصادی: تراز تجاری مثبت با هند می‌تواند در جذب سرمایه‌گذاری، تبادل فناوری و همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور تسهیل‌کننده باشد.

مدیرکل دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به تراز مثبت تجاری ایران و هند در سال ۱۴۰۲ و برنامه‌ریزی جهت افتتاح یک مرکز تجاری جدید در بمبئی از اضافه شدن یک رایزن جدید بازرگانی در هند در سال جاری خبر داد.

بررسی تجارت با هند

تراز تجاری ایران با هند در سال ۱۴۰۲ مثبت شده است
میزان صادرات به هند در ۱۲ ماه ۱۴۰۲ با ۲ درصد رشد مثبت در ارزش از ۲ میلیارد و ۲۱۷ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ به ۲میلیارد و ۱۷۵ میلیون دلار و از لحاظ وزنی با ۲۷ درصد رشد مثبت از ۵ میلیلون و ۴۶۰ هزار تن به ۶ میلیلون و ۹۶۲ هزار تن افزایش یافت.
میزان واردات از کشور هند در ۱۲ماه ۱۴۰۲ با ۳۵ درصد رشد منفی در ارزش از ۲ میلیارد و ۹۴۲ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ به یک میلیارد و ۹۱۶ میلیون دلار و از لحاظ وزنی با ۲ درصد رشد منفی از یک میلیون و ۹۲۶ هزار تن به یک میلیون و ۴۷۷ هزار تن کاهش یافته است.
طالبیان مقدم ارزش هر تن کالای صادراتی، را معادل ۳۱۲ دلار دانست و افزود: ارزش هر تن کالای وارداتی معادل یک هزار و ۷۷۲ دلار بوده است.
هند، یکی از اعضای گروه بریکس است و پیوستن ایران به این گروه امکان بهره‌گیری از ظرفیت‌های تجاری اعضای این گروه را تسهیل می‌کند؛ همچنین کریدور (گذرراه) شمال- جنوب برای دسترسی آسان‌، کاهش هزینه‌ها و تسریع و تسهیل تجارت از مسیر ایران، هند و آسیای میانه، یکی از دیگر ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری در منطقه شبه قاره هند (آسیای جنوبی) است که ایجاد زیرساخت‌ها و امکانات در این خصوص ضرورتی غیرقابل انکار برای تسهیل تجارت و فعال‌سازی از این ظرفیت است که با همت و جدیت سازمان‌ها و نهادهای مختلف از جمله وزارت راه، مناطق آزاد، گمرک، سازمان توسعه تجارت ایران و سایر دستگاه‌های دولتی انجام‌پذیر خواهد بود.

 

منبع خبر: https://t.me/irna_1313/277424

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=12023

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها