امروز: پنج‌شنبه 9 ژانویه 2025

تحلیل خبر| کاهش نرخ بیکاری به ۷.۲ درصد

بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ سال و بیشتر در پاییز سال‌جاری به ۷.۲ درصد رسیده است.

تحلیل خبر| کاهش نرخ بیکاری به ۷.۲ درصد

اهمیت

رشد اقتصادی پایدار: کاهش نرخ بیکاری موجب افزایش ظرفیت تولید کشور می‌شود و منجر به رشد پایدار اقتصادی می‌شود.

توزیع درآمد بهبود یافته: اشتغال بیشتر، سطح درآمد خانوارها را افزایش می‌دهد که این امر به تقاضای بیشتر برای کالاها و خدمات منجر می‌شود و به نوبه خود رشد اقتصادی را تقویت می‌کند.

نکات تکمیلی

مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی کار پاییز ۱۴۰۳ را منتشر کرد. بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۵ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۷.۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ۱۴۰۲)، ۰.۴ درصد کاهش‌یافته است. در پاییز ۱۴۰۳، به میزان ۴۱.۲ درصد جمعیت ۱۵ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ۱۴۰۲) ۰.۳ کاهش‌یافته است.

جمعیت شاغلین ۱۵ساله و بیشتر در این فصل ۲۴ میلیون و ۹۸۳ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریباً ۲۰۷ هزار نفر افزایش داشته است. همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانه‌دار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و…) ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریباً ۶۷۳ هزار نفر افزایش داشته است.

بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در پاییز ۱۴۰۳، بخش خدمات با ۵۲.۷ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ۳۳.۵ درصد و کشاورزی با ۱۳.۷ درصد قرار دارند.

همچنین، سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که ۷.۴ درصد جمعیت شاغل ۱۵ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است. سهم اشتغال ناقص در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که در پاییز ۱۴۰۳ سهم جمعیت بیکار فارغ‌التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۴۳.۱ درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۳ درصد افزایش داشته است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13795

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.