امروز: یکشنبه 22 دسامبر 2024

تحلیل خبر| کاهش میزان اعتماد مردم به یکدیگر

باور به اعتماد در میان مردم از سال ۱۳۵۳ تا ۱۴۰۳ تقریباً روندی نزولی طی کرده است. اعتماد بین افراد در ایران در سال ۱۳۵۳ از ۵۳ درصد به ۸.۲ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

تحلیل خبر کاهش میزان اعتماد مردم به یکدیگر

اهمیت

تشدید ناهنجاری‌های اجتماعی و سیاسی: کاهش اعتماد می‌تواند ناهنجاری‌های اجتماعی مانند افزایش کلاهبرداری، فساد و رفتارهای غیرقانونی را تشدید کند.

تضعیف سرمایه اجتماعی: کاهش اعتماد بین افراد می‌تواند به تضعیف همبستگی اجتماعی و کاهش همکاری‌های داوطلبانه میان جامعه منجر شود. این تغییرات ممکن است موجب کاهش مشارکت در امور مدنی، فرهنگی و خیریه‌ها شود که تأثیرات منفی بر همبستگی و همکاری اجتماعی دارد.

نکات تکمیلی

آمار های اینفو رسانه تجارت نیوز، نشان می‎دهد باور به اعتماد در میان مردم از سال ۱۳۵۳ تا ۱۴۰۳ تقریباً روندی نزولی طی کرده است. اعتماد بین افراد در ایران در سال ۱۳۵۳ از ۵۳ درصد به ۸.۲ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است که نشان از کاهش چشمگیر و قابل‌ توجه اعتماد عمومی در کشور دارد. ایرانی‌ها در میان کشورهای منطقه کمترین اعتماد را به یکدیگر دارند.

اما بررسی صحت این ادعا، حاکی از نادرست بودن این ادعا در حق کشورمان در  این زمینه است. بررسی شاخصه های رتبه بندی نشان می دهد پرسشنامه ها ی سال 1402 عینا به همان صورت سال  1353 از مخاطبان پرسیده شده است. که از جنبه های روانشناختی این مقایسه را غیر قابل می‌کند.

همچنین اشکال دیگر به ساختار سوال است. سوالات مطرح شده به صورت دو گزینه ای( یعنی از پاسخگویان پرسیده شده که آیا به مردم اطمینان دارید یا خیر)، بنابراین با داده هایی که سوالشان به صورت دو گزینه ای بوده است مقایسه شود. از سویی بررسی موسسه لگاتوم حاکی از آن است که این عدد برای ایران 8.2 درصد نبوده است و 19.4 درصدبوده است. همچنین شاخص میل به موفقیت این موسسه می‌گوید که از مقیاس ۷ در این شاخص نمره ایران در میل به موفقیت در نگرش، ۶.۲ است.که نشان می‌دهد وضعیت ایران طبق آمار گزارش تجارت نیوز نبوده است.

البته ناگفته نماند که به علت افزایش فقر در جهان وبه طبع افزایش بیکاری و …  اعتماد مردم به یکدیگر در اکثر کشور ها کاهش یافته است و ایران هم جزوی آن ها است که لزوم توجه به این نتیجه گیری ها را از سوی مسئولین دوچندان می‌کند.

کاهش اعتماد مردم به یکدیگر در ایران یکی از چالش‌های جدی اجتماعی است که می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای در تمامی ابعاد زندگی جامعه بگذارد. این موضوع از حیث فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اهمیت فراوانی دارد. اعتماد اجتماعی به مثابه یکی از ارکان اساسی سرمایه اجتماعی عمل می‌کند و نقش مهمی در تقویت همکاری و همبستگی در بین افراد جامعه دارد.یکی از پیامدهای جدی کاهش اعتماد اجتماعی، تضعیف همبستگی اجتماعی است. وقتی اعتماد در روابط بین‌فردی کمرنگ شود، همکاری‌ها و فعالیت‌های جمعی کاهش می‌یابد و این موضوع می‌تواند به فروپاشی شبکه‌های اجتماعی منجر شود. کاهش تعاملات مثبت در جامعه، احساس انزوا و بیگانگی را در افراد پرورانده و می‌تواند به افزایش انواع ناهنجاری‌های اجتماعی مانند کج‌روی و رفتارهای ضد اجتماعی منجر شود.

 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13444

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.