کاهش ۱۱.۵ درصدی قیمت کالاهای صادراتی در سال گذشته

تحلیل خبر| کاهش قیمت کالاهای صادراتی

مطابق این گزارش، در سال ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده¬‌های دلاری برابر با ۱۰۳.۶ و میزان تغییرات این شاخص نسبت به سال قبل برابر با ۰.۴- درصد است که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ (برابر با ۳.۹ درصد) با کاهشی حدود ۴.۳ واحد درصد همراه بوده است.

علت اهمیت

کاهش تجارت خارجی : با روند کاهشی قیمت محصولات، تولید کننده تمایلی برای حضور در بازار جهانی و صادرات کالا ندارد.

نکات

کاهش درآمد ارزی : با کاهش قیمت کالا های صادراتی به تبع درآمد ارزی برای کشور کاهش می یابد.

براساس گزارش مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی ۱۸۵.۲ است و میزان تغییرات این شاخص نسبت به سال قبل برابر با ۳۰.۵ درصد بوده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ (برابر با ۴۲.۰ درصد) با کاهشی حدود ۱۱.۵ واحد درصد همراه بوده است.

نکات تکمیلی

کالاهای صادراتی از آن جهت که کیفیت بالایی دارند، در بازار داخلی و خارجی بسیار مورد استقبال قرار می گیرند طیف گسترده‌ای از محصولات را شامل می‌شوند. میوه‌ها و محصولات کشاورزی، محصولات استخراجی از معادن، تولیدات کارخانه‌ها و محصولاتی مانند فرش از جمله کالاهای صادراتی مهم هستند. یمت این کالاها ممکن است در بازار داخلی و خارجی یکسان یا متفاوت باشد. قیمت‌گذاری کالاهای صادراتی با توجه به عوامل متعددی تعیین می‌شود. در تعیین قیمت این کالاها باید با دقت عمل کرد؛ البته نه به این معنی که چون کالا صادراتی است، باید بسیار گران قیمت باشد. اگر قیمت تعیین شده با سایر کالاها یا کالاهای مشابه فاصله بیشتری داشته باشد، ممکن است بازارهای هدف را از دست بدهد.
قیمت کالاهای صادراتی قطعاً ثابت نمی‌ماند و تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند نوسانات در مواد اولیه و تورم قرار می گیرد. در واقع، قیمت مواد اولیه مورد استفاده در تولید محصولات به طور مداوم در حال تغییر است و این تغییرات تأثیر مستقیمی بر قیمت نهایی محصول دارند.
قیمت کالاهای صادراتی یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آن¬ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای صادراتی از کلیه کدهای تعرفه صادراتی کشور سال ۱۴۰۰ (سال پایه) استفاده شده است. روش جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه‌ اصلی طبقه‌بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می‌¬شود.
طبق اعلام مرکز آمار ایران، برای محاسبه شاخص سال ۱۴۰۲ از داده¬‌های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است.
بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌¬های ریالی ۱۸۵.۲ است. میزان تغییرات این شاخص نسبت به سال قبل برابر با ۳۰.۵ درصد است که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ (برابر با ۴۲.۰ درصد) با کاهشی حدود ۱۱.۵ واحد درصد همراه بوده است. علاوه بر این، در گروه‌های اصلی طبقه بندی HS کم‌ترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «اشیاء هنری، اشیاء کلکسیون و برخی اقلام دیگر.» (۱۰.۶ درصد) و بیش‌ترین نرخ مربوط به گروه «ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی» (۶۵.۸ درصد) است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=12287

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها