امروز: پنج‌شنبه 9 ژانویه 2025

تحلیل خبر| کاهش تورم ماهانه مناطق روستایی و شهری

تورم ماهانه مناطق روستایی و شهری در آذرماه امسال به ۲ درصد رسیده که نسبت به آبان در هر دو منطقه نزولی بوده است. معمولا تورم ماهانه ۲ درصد و پایین‌تر در علم اقتصاد به معنای کنترل نسبی تورم است.

تحلیل خبر| کاهش تورم ماهانه مناطق روستایی و شهری

اهمیت

افزایش قدرت خرید: وقتی تورم بالاست، قدرت خرید پول کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با همان میزان پول، کالاهای کمتری می‌توان خرید. کاهش تورم باعث می‌شود قدرت خرید مردم افزایش یابد و سطح رفاه آن‌ها بهبود یابد.

افزایش اطمینان سرمایه‌گذاران: کاهش تورم با ایجاد ثبات اقتصادی، باعث افزایش اطمینان سرمایه‌گذاران می‌شود و آن‌ها را به سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های مولد تشویق می‌کند.

نکات تکمیلی

براساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار از تورم آذر 1403 ، تورم ماهانه مناطق روستایی از 3 درصد در آبان ماه به 2 درصد در ماه گذشته کاهش یافته است. همچنین تورم اقلام خوراکی در این مدت در مناطق روستایی نزولی بوده و با  2.3 واحد درصد کاهش به 1.7 درصد رسیده است. تورم ماهانه اقلام غیرخوراکی و خدمات در روستا نیز در آذر نسبت به آبان روندی کاهشی را تجربه کرده است و 2.2 درصد برآورد شده است. این‌درحالی است که تورم ماهانه این اقلام در آبان معادل 2.3 درصد بوده است.

روند تورم ماهانه مناطق شهری نیز به مانند مناطق روستایی نزولی بوده است. به طوری که در ماه گذشته تورم ماهانه مناطق شهری با 0.8 واحد درصد کاهش نسبت به آبان‌ماه به 2 درصد رسیده است. تورم اقلام غیر خوراکی و خدمات نیز در این مناطق کاهشی بوده و از 2.5 درصد در آبان به 2.1 درصد در آذر سال جاری رسیده است. همچنین تورم اقلام خوراکی نیز در این مدت در مناطق شهری نزولی بوده و با 0.6 واحد درصد کاهش به 1.9 درصد رسیده است.

به طور کلی، تورم ماهانه مناطق روستایی و شهری در آذرماه امسال به ۲ درصد رسیده که نسبت به آبان در هر دو منطقه نزولی بوده است. معمولا تورم ماهانه ۲ درصد و پایین‌تر در علم اقتصاد به معنای کنترل نسبی تورم است

داده‌ها و ارقام نشان می‌دهند تورم نقطه‌ای خانوارهای مناطق شهری بیشتر از میانگین کشور و خانوارهای مناطق روستایی پایین‌تر بوده است. خانوارهای مناطق شهری نیز در آذر امسال در مقایسه با آذر ۱۴۰۲ به اندازه ۳۱.۷ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند که به اندازه ۰.۴ واحد درصد بیشتر از میانگین کشور است. تورم نقطه به نقطه خانوارهای مناطق روستایی در آذر امسال به ۲۹.۷ درصد رسیده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در دورانی که به اقتصاد شوک تورمی وارد شده، تورم نقطه‌ای خانوارهای روستایی بیشتر از خانوارهای شهری شده است. در ابتدای سال ۱۴۰۱، با حذف ارز ۴۲۰۰، تورم نقطه‌ای کل کشور به طور قابل توجهی افزایش یافته است. به طوری که، تورم نقطه‌ای کل خانوارهای کشور به ۵۵.۵ درصد، خانوارهای شهری به ۵۴.۵ درصد و خانوارهای روستایی به ۶۱ درصد رسیده است. با توجه به روند تورم نقطه‌ای گروه خوراکی و غیر خوراکی، می‌توان متوجه شد که فشار تورم از جهت گروه خوراکی بوده است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13783

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.