امروز: یکشنبه 22 دسامبر 2024

تحلیل خبر| صادرات تولیدات نانوی ایران به ۴۹ کشور دنیا

دبیر ستاد فناوری نانوی ریاست جمهوری گفت: تولیدات نانوی کشور به ۴۹کشور دنیا صادر می‌شود.

تحلیل خبر صادرات تولیدات نانوی ایران به ۴۹ کشور دنیا

اهمیت

رشد اقتصادی و افزایش فرصت‌های شغلی: صادرات محصولات نانو فناوری می‌تواند به تقویت اقتصاد ایران کمک کند. با گسترش بازارهای هدف، شرکت‌ها قادر خواهند بود تا اشتغال بیشتری ایجاد کنند و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهند.

نوآوری و توسعه فناوری: صادرات محصولات نانو به کشورهای مختلف موجب تشویق سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه در زمینه‌های مختلف علمی و مهندسی می‌شود. این امر می‌تواند باعث ارتقاء سطح فناوری و نوآوری در کشور شود.

نکات تکمیلی

گزارش ستاد توسعه فناوری های نانو نشان می دهد که صادرات محصولات نانو به ۴۹ کشور و در پنج قاره انجام شده است. عراق، ترکیه، افغانستان، هند، چین در صدر مقاصد صادراتی قرار دارند و 60 درصد بازار صادراتی محصولات نانو به این پنج کشور اختصاص دارد.

تعداد شرکت‌های بزرگ با درآمد بالای هزار میلیارد تومان، از چهار شرکت در سال 1401 به 11 شرکت در سال 1403 افزایش یافته است. این شرکت‌های بزرگ 80 درصد حجم بازار را در دست دارند.

از منظر صادرات نیز، ارزش صادرات محصولات نانو از 30 میلیون دلار در سال 1394 به 145 میلیون دلار در سال 1402 رسیده است. سهم حوزه‌های صنعتی از صادرات نانو در سال 1402، شامل عمران، نانومواد، اپتیک و کوانتوم، به 74 درصدرسیده بود.

لازم به ذکر است که، حجم فروش محصولات نانویی تولیدی داخل کشور طی چند سال گذشته، هرساله رشد بیش از ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده که سال گذشته رقمی بالغ بر ۶۲۰‌هزار میلیارد ریال را شامل می‌شد.

صادرات محصولات نانو فناوری ایران به عنوان یکی از بخش‌های استراتژیک، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و علمی کشور ایفا می‌کند. نانو فناوری به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، قابلیت‌های زیادی را در زمینه‌های مختلف از جمله پزشکی، الکترونیک، محیط زیست و صنعت فراهم می‌آورد. ایران با توجه به پیشرفت‌های علمی و سرمایه‌گذاری در این حوزه، قادر است محصولات نانو با کیفیت بالا را به بازارهای جهانی عرضه کند.

گسترش بازارهای صادراتی، به ویژه به 49 کشور مختلف، می‌تواند فرصت‌های اقتصادی و شغلی جدیدی ایجاد کند. این امر نه تنها به افزایش درآمد ارزی کشور کمک می‌کند، بلکه موجب انتقال فناوری و ارتقاء دانش فنی در صنایع داخلی می‌شود. همچنین، صادرات محصولات نانو می‌تواند اعتبار بین‌المللی ایران را بهبود بخشد و زمینه را برای همکاری‌های علمی و تحقیقاتی با کشورهای دیگر فراهم کند.

در نهایت، توسعه صادرات نانو فناوری می‌تواند به تنوع سبد صادرات کشور کمک کرده و وابستگی به کالاهای سنتی را کاهش دهد. با تداوم حمایت از پژوهش و نوآوری در این حوزه، می‌توان چشم‌انداز مثبتی برای آینده اقتصادی ایران ترسیم کرد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13519

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.