تحلیل خبر رشد 48 درصدی وصول مالیات
اهمیت
پیشرفت اقتصادی: وصول مالیات میتواند به دولتها امکان سرمایهگذاری در پروژههای زیرساختی و توسعهای را بدهد که در نهایت به رشد اقتصادی و افزایش اشتغال کمک میکند. چنین سرمایهگذاریهایی میتوانند منجر به افزایش بهرهوری و رشد اقتصادی پایدار شوند.
کاهش کسری بودجه: افزایش در وصول مالیات میتواند به کاهش کسری بودجه کمک کند. کسری بودجه نشاندهنده این است که دولت هزینه بیشتری نسبت به درآمد خود دارد. با رشد درآمد مالیاتی، دولت میتواند هزینههای خود را به تعادل برساند.
نکات تکمیلی
بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، در نهماهه سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۸۱۲ هزار و ۷۸ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴۸ درصدی داشته و نسبت به بودجه مصوب حدود ۹۰ درصد تحققیافته است.
از مجموع درآمدهای مالیاتی امسال، بیش از ۵۴۱ هزار میلیارد تومان (معادل ۶۷ درصد) از محل مالیاتهای مستقیم (شامل مالیات بر اشخاص حقوقی بیش از ۳۶۲ هزار میلیارد تومان، مالیات بر درآمدها بالغ بر ۱۵۹ هزار میلیارد تومان و مالیات بر ثروت بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان) است.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، سهم اصناف و مشاغل از مالیات ۹ماهه سال ۱۴۰۳، ۵۶ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۹۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
باتوجهبه گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، در بازه زمانی نهماهه سال جاری، بیش از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان (معادل ۳۳ درصد) از محل مالیات بر کالاها و خدمات وصول شده که بخش عمده آن از محل مالیات بر ارزشافزوده بالغ بر ۱۷۳ هزار میلیارد تومان است.
سهم مالیات مشاغل ۷ درصد از کل وصولی نهماهه، در حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۲ درصد از کل وصولی، رقمی در حدود ۹۳ هزار میلیارد تومان است. کارمندان و کارگران ۳۷ همت برابر با ۶۶ درصد بیشتر از اصناف در این مدت مالیات دادهاند.
رشد وصول مالیات نهتنها به تأمین منابع مالی برای دولت کمک میکند، بلکه میتواند بهبود شرایط اقتصادی، کاهش نابرابری و افزایش کیفیت زندگی را به همراه داشته باشد. علاوه بر این، سیاستهای مالیاتی کارآمد میتوانند به رشد پایدار و توسعه جامعه کمک کنند.