امروز: شنبه 18 ژانویه 2025

تحلیل خبر| افزایش سهم تجدیدپذیرها برای تولید برق

سهم تجدیدپذیرها برای تولید برق به ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات افزایش پیدا می کند.
اهمیت

کاهش هزینه‌های انرژی: با افزایش استفاده از منابع تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی، هزینه تولید برق به مرور کاهش می‌یابد، زیرا این منابع معمولاً هزینه‌های عملیاتی کمتری دارند.
تنوع منابع انرژی: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر باعث تنوع در منابع انرژی می‌شود، که این امر می‌تواند به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و افزایش امنیت انرژی کمک کند.

نکات تکمیلی

ناترازی برق و محدودیت تأمین سوخت‌های فسیلی، در حالی تولید برق از طریق نیروگاه‌های حرارتی را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده که راهکار گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر به‌عنوان تولید برق ارزان‌تر و پاک‌تر همچنان با موانع داخلی و بین‌المللی همچون سلطه بخش فسیلی، جذب سرمایه‌گذار و انتقال فناوری روبه‌رو است.
بنابر گزارش رسمی وزارت نیرو، ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر و پاک نصب شده تا شهریور سال جاری حدود هزار و 300 مگاوات است و نسبت به ماه قبل خود 3.1 درصد رشد داشته است. با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته قرار است تا پایان سال جاری 500 مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیر کشور اضافه شود و همچنین در تابستان سال آتی به میزان 4 هزار و 500 مگاوات برسد.
ميزان برق توليدي از منابع تجدیدپذیر و پاک در شهریور سال 1403، 266 میلیون کیلووات ساعت بوده و نسبت به مدت مشابه در سال قبل 13.6 درصد افزایش داشته است. در این بازه زمانی از انتشار 149 هزار تن گاز گلخانه ای جلوگیری شد و نسبت به مدت مشابه در سال قبل 13.7 درصد افزایش داشته است.
اما با توجه به این موارد، سهم انرژی های تجدیدپذیر شامل برقابی و … تنها 1.4 درصد از کل سهم ظرفیت نصب شده نیروگاهی است، در حالی که نسبت به پایان سال گذشته رشد 20.3 درصدی داشته است.
یکی از موفق‌ترین کشورها در زمینه بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر، دانمارک است. این کشور با سرمایه‌گذاری‌های گسترده و برنامه‌ریزی‌های دقیق توانسته به یکی از پیشروان استفاده از انرژی‌های بادی و خورشیدی تبدیل شود. حدود 50 درصد از برق تولیدی دانمارک از انرژی بادی تأمین می‌شود، و هدف این کشور رسیدن به تأمین 100 درصدی انرژی از منابع تجدیدپذیر تا سال 2050 است.
آلمان نیز یکی دیگر از کشورهای موفق در این زمینه است و بخش قابل توجهی از برق خود را از طریق منابع تجدیدپذیر تأمین می‌کند. طرح “انرژی تحول” (Energiewende) آلمان که از دهه‌ی 2000 آغاز شد، باعث شد این کشور به تدریج وابستگی خود به سوخت‌های فسیلی را کاهش داده و بیشتر به سمت انرژی‌های بادی و خورشیدی حرکت کند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13099

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تحلیل اخبار اقتصادی

صحت و سقم و تحلیل و بررسی مهم‌ترین اخبار روز اقتصاد ایران را در رسانه چارسو اقتصاد دنبال کنید

آخرین مطالب انتشاریافته