امروز: شنبه 18 ژانویه 2025

تحلیل خبر| افزایش تورم مسکن

در بازه یک ساله، ۴۱ درصد تورم بازار اجاره مسکن رشد کرده است.
اهمیت

افزایش بار مالی بر مستأجران: با افزایش اجاره‌بها، مستأجران ممکن است با دشواری‌های مالی بیشتری مواجه شوند، به ویژه خانواده‌های کم‌درآمد.
کاهش دسترسی به مسکن: افزایش اجاره‌ها می‌تواند دسترسی به مسکن مناسب را برای بسیاری از افراد و خانواده‌ها محدود کند و منجر به افزایش بی‌خانمانی شود.
فشار بر بازار مسکن: افزایش اجاره‌ها ممکن است باعث شود که برخی از افراد به خرید مسکن روی آورند، که خود می‌تواند به افزایش قیمت‌ها در بازار خرید و فروش مسکن
منجر شود.

نکات تکمیلی

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم مصرف‌کننده خانوارهای کشور در مهرماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل ۲.۷ درصد افزایش یافته است. تورم نقطه‌به‌نقطه نیز برای خانوارهای کشور ۳۱.۶ درصد بوده که نسبت به ماه گذشته ۰.۴ درصد بیشتر شده است. همچنین نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور به ۳۳.۶ درصد رسیده که در مقایسه با ماه گذشته ۰.۶ درصد کاهش داشته است.
در مهرماه، تورم ماهانه بخش مسکن و اجاره‌بها ۳.۳ درصد گزارش شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل، تورم نقطه‌به‌نقطه این بخش ۴۰.۹ درصد و تورم سالانه آن ۴۱.۸ درصد بوده است. این در حالی است که در شهریورماه نرخ تورم ماهانه مسکن ۲.۹ درصد، تورم نقطه‌به‌نقطه ۴۲.۳ درصد و تورم سالانه ۴۱.۷ درصد ثبت شده بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در 7 ماه گذشته، نرخ تورم مسکن و اجاره‌بها به روندی افزایشی ادامه داده است؛ به طوری که از ۳۹.۹ درصد در فروردین‌ماه به ۴۱.۸ درصد در مهرماه رسیده است.
طبق گزارش مردادماه بانک مرکزی از تحولات مسکن شهر تهران، رشد نقطه‌ای اجاره‌بها ۴۵.۵ درصد و رشد نقطه‌ای قیمت مسکن ۱۶.۸ درصد بوده است. این در حالی است که تورم اجاره‌بها تحت تاثیر دو عامل تورم عمومی و تورم مسکن قرار دارد. در تهران، قیمت مسکن از سال ۱۳۹۶ تاکنون بیش از ۲۰ برابر شده است.
مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی، نقش مهمی در کیفیت زندگی و رفاه مردم دارد. برخورداری از سرپناه مناسب نه تنها به امنیت روانی و اجتماعی کمک می‌کند، بلکه تاثیرات اقتصادی نیز دارد. شهرهای بزرگ و پرتراکم مانند تهران با چالش‌های بیشتری در این حوزه مواجه‌اند؛ افزایش جمعیت، مهاجرت به پایتخت و محدودیت عرضه زمین مناسب برای ساخت‌وساز، فشار زیادی بر بازار مسکن تهران وارد کرده است.
در سال‌های اخیر، دو طرح مسکن مهر (در دولت نهم و دهم) و مسکن ملی (در دولت سیزدهم) با هدف تامین خانه برای اقشار با درآمد متوسط به پایین اجرایی شده‌اند. با این حال، از ۶۰۰ هزار خانواری که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امام ره بوده و در طرح مسکن ملی ثبت‌نام کرده‌اند، تنها به ۸۰ هزار نفر خانه تخصیص یافت و سایرین به دلیل عدم تامین منابع مالی از این طرح بی‌بهره مانده‌اند. به این ترتیب، سهم دو دهک اول و دوم درآمدی از طرح مسکن ملی تنها ۱۳ درصد بوده است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13127

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تحلیل اخبار اقتصادی

صحت و سقم و تحلیل و بررسی مهم‌ترین اخبار روز اقتصاد ایران را در رسانه چارسو اقتصاد دنبال کنید

آخرین مطالب انتشاریافته