امروز: شنبه 23 نوامبر 2024

متن سربرگ خود را وارد کنید

تحلیل خبر| احتمال واردات بنزین

غلامرضا دهقان ناصرآبادی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر حدود 80 درصد از سبد مصرف انرژی کشور به گاز وابسته است و این به معنای آن است که در صورت بروز مشکل در تأمین گاز اعم از افت میادین گازی یا هر مشکل دیگر، تأمین انرژی کشور با چالش جدی مواجه می‌شود.

علت اهمیت

به خطر افتادن امنیت انرژی کشور: با توجه به تحریم و نیاز کشور به واردات بنزین اگر نتوان این میزان انرژی و نیاز را برطرف کرد امنیت انرژی کشور در خطر می افتد.
کاهش تولید صنایع : با توجه به نیاز صنایع و ماشین آلات به انرژی های نفت و بنزین و … در صورت کمبود تولید نیز کاهش می یابد.

نکات

کاهش ارزآوری و ارزبری از کشور: با توجه به واردات بنزین در حجم بالا ارز از کشور خارج می شود.

عدم‌النفع حدود یک میلیارد و 700 میلیون دلاری پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها در سال گذشته به سبب قطع گاز صنایع عمده یکی از نتایج و پیامد‌های مسئله ناترازی گاز در چهار ماهه سرد سال است.

نکات تکمیلی

مسئله ناترازی در حوزه انرژی تنها به گاز ختم نمی‌شود، بلکه در موضوع بنزین، گازوئیل و برق نیز ناترازی داریم؛ به‌طوری که با توجه به روند مصرف بنزین در کشور، پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از دو میلیارد دلار واردات بنزین داشته باشیم که این هزینه به صورت تقریبی معادل احداث یک پالایشگاه با ظرفیت 100 هزار بشکه در روز است.
مسئله ناترازی انرژی دو پیامد و مخاطره مهم برای کشور دارد: یکی این است که امنیت انرژی کشور به خطر خواهد افتاد و دومین موضوع این است که تولید صنایع کشور کم می‌شود و در پی آن نیز ارزآوری کاهش و ارزبری افزایش می‌یابد.
اگر از سرعت رشد ناترازی انرژی عقب بمانیم، در آینده نه‌چندان دور بیشتر به پیامد‌های بیان شده دچار می‌شویم. لذا باید اولویت اصلی در بخش انرژی کشور رفع مسئله ناترازی انرژی باشد و این مسئله در مجلس شورای اسلامی به‌طور ویژه و اولویت‌دار مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد. اقداماتی همچون افزایش تولید و اصلاح الگوی مصرف باید در دستور کار مجلس و دولت قرار گیرد.
در کشور سالانه حدود 18 و نیم میلیارد مترمکعب گازهای همراه سوزانده می‌شود که این میزان دو برابر فلرینگ کشور‌های آمریکا و ونزوئلا است و با فرض قیمت صادراتی 30 سنت برای هر متر مکعب گاز ایران، سالانه بیش از 5.5 میلیارد دلار عدم‌النفع به کشور تحمیل می‌شود. علاوه‌بر جمع‌آوری گاز‌های همراه باید اقدامات دیگر همچون اجرای پروژه‌های فشارافزایی و نگهداشت تولید در میدان پارس جنوبی به‌عنوان مهم‌ترین و اصلی‌ترین میدان و سایر میادین گازی کشور به‌منظور حفظ تولید فعلی گاز کشور و افزایش ظرفیت تولید گاز از طریق سرمایه‌گذاری در اکتشاف و توسعه میادین جدید با اولویت میادین مشترک مورد پیگیری قرار گیرد.
در سمت مصرف نیز اقداماتی نظیر اصلاح نظام قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی، تدوین و اجرای استانداردهای جدید بهره‌وری در بخش‌های مختلف مصرف‌کننده انرژی، استفاده از فناوری‌های مدرن در فرآیندهای صنعتی و بازیافت انرژی و جایگزینی تجهیزات قدیمی با نمونه‌های جدید و کارآمدتر، ایجاد فرهنگ مصرف بهینه انرژی به وسیله تشویق و ایجاد مسئولیت‌های اجتماعی باید در مجلس مورد پیگیری قرار گیرد.

متن سربرگ خود را وارد کنید

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=12281

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.