تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا |تحلیل خبر

موافقت نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اورآسیا از روز گذشته اجرایی شد.

تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا|تحلیل خبر

 

بررسی آخرین آمار گمرک ایران از وضعیت تجارت ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نشان می‌دهد که صادرات ایران به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال گذشته با افزایش ۲۰ درصدی به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید. در این مدت یک میلیارد و ۱۲۱ میلیون دلار کالا به فدراسیون روسیه، ۵۰۵ میلیون دلار به ارمنستان، ۲۷۸ میلیون دلار قزاقستان، ۱۱۱ میلیون دلار به قرقیزستان و ۲۱ میلیون دلار به بلاروس صادر شده است.

همچنین سال گذشته یک میلیارد و ۵۱۰ میلیون دلار از مبدا کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا وارد ایران شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ کاهش ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. بدین منظور بر اساس توافق صورت گرفته حدود ۸۷ درصد کالاهای مبادله‌ای میان ایران و ۵ کشور عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا (روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان) از امروز با تعرفه صفر مبادله می‌شود.

طبق موافقت نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اورآسیا که از روز گذشته اجرایی شد پیش‌بینی می‌شود حجم تجارت دوطرفه با ۵ کشور عضو به حداقل ۱۰ میلیارد دلار برسد. کارشناسان اقتصادی معتقدند اجرایی‌شدن این توافق می‌تواند فرصت‌های گسترده‌ای را برای بخش خصوصی و تولیدکنندگان ایرانی فراهم کند زیرا این موافقت‌نامه با هدف تجارت آزاد و با تعرفه صفر حدود هزار قلم کالا نوشته شده و شامل ۱۱ فصل و یک ضمیمه مربوط به فهرست‌های کالایی دو طرف توافق است.

بر اساس مفاد این موافقت‌نامه تعرفه‌های گمرکی در حجم گسترده‌ای از کالاها کاهش یا حذف می‌شود که می‌تواند قدرت رقابت کالاهای ایرانی در بازار اوراسیا را افزایش دهد. همچنین ساده‌سازی فرآیندهای تجاری و حذف موانع غیرتعرفه‌ای از جمله تطبیق در استانداردها، تسهیل در فرآیند صدور مجوزها و تسریع در ترخیص کالاها صورت خواهد گرفت‌.

نکته مهم دیگر آنکه ایجاد بستر برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان ایران و کشورهای عضو اتحادیه، به‌ویژه در حوزه‌هایی نظیر انرژی، پتروشیمی، صنایع غذایی، کشاورزی و ماشین‌آلات، فراهم می‌شود. کاهش وابستگی به بازارهای سنتی غربی و تنوع‌بخشی به مقاصد صادراتی در راستای دیپلماسی اقتصادی متوازن از دیگر مزایای تجارت آزاد با اوراسیاست که در مفاد موافقت نامه مورد تاکید قرار گرفته است. از سویی دیگر با توجه به تحریم‌های بین‌المللی، استفاده از روش‌های تهاتر و سوآپ انرژی می‌تواند راهکاری مؤثر برای توسعه تجارت با اوراسیا باشد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=17315

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تحلیل اخبار اقتصادی

صحت و سقم و تحلیل و بررسی مهم‌ترین اخبار روز اقتصاد ایران را در رسانه چارسو اقتصاد دنبال کنید

آخرین مطالب انتشاریافته