ایران پرچمدار رشد تولید فولاد در جهان/ رشد ۵.۸ درصدی تولید فولاد در سال ۱۴۰۲

تحلیل خبر | ایران رتبه دوم رشد اقتصادی در میان ۳۰ اقتصاد برتر دنیا

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۲۳ میلادی ایران با نرخ رشد اقتصادی ۵.۴ درصد، دومین رتبه را در بین کشورهای جهان داشته است.

ایجاد اشتغال: جهش صنایع بزرگ منجر به افزایش نیروی کار و ایجاد فرصت‌های شغلی متنوع و پایدار می‌شود.
رشد اقتصادی: جهش در صنایع بزرگ به منظور افزایش تولید و رشد اقتصادی کشور منجر شده و تأثیر مثبتی بر اقتصاد کلان دارد.
فناوری و نوآوری: توسعه صنایع بزرگ باعث ارتقای سطح فناوری و نوآوری در کشور می‌شود و به بهبود کارایی و کیفیت محصولات منجر می‌شود.

توسعه صادرات: جهش در صنایع بزرگ منجر به افزایش تولیدات صادراتی کشور می‌شود و درآمد ارزی کشور را تقویت می‌کند.
پیشرفت علمی و صنعتی: تحقق جهش در صنایع بزرگ منجر به پیشرفت در زمینه‌های علمی و صنعتی، مهندسی و تکنولوژی می‌شود.

صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود از وضعیت اقتصادی جهان که تحت عنوان گزارش چشم انداز اقتصادی جهان منتشر شده رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ را ۵.۴ درصد اعلام کرده است.

بررسی رشد اقتصادی

ایران در میان ۳۰ اقتصاد برتر دنیا پس از هند بیشترین رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۳ را داشته است. این ۳۰ اقتصاد که مجموعا ۸۳ درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا را به خود اختصاص داده اند شامل اقتصادهای توسعه یافته ای مثل آمریکا و آلمان و کشورهای در حال توسعه ای مثل ایران، ترکیه، کره جنوبی و چین هستند.
در میان این اقتصادها، هند با رشد ۶.۷ درصدی در سال ۲۰۲۳ مواجه شده که بیشتر از هر کشور دیگر بوده است. پس از هند، ایران با رشد ۵.۴ درصدی دررتبه دوم این کشورها از نظر رشد اقتصادی قرار گرفته است. فیلیپین با رشد ۵.۳ درصدی پس از ایران در رتبه سوم قرار گرفته است.
درمیان این کشورها،‌آرژانتین و عربستان، آلمان و پاکستان با رکود اقتصادی و رشد منفی مواجه شده اند. اقتصادهای آرژانتین و عربستان منفی ۱.۱ درصد رشد داشته است. آلمان نیز با رشد منفی ۰.۳ درصدی و پاکستان با رشد منفی ۰.۲ درصدی مواجه شده اند.
رشد اقتصادی برخی کشورهای دیگر عبارت است از: برزیل ۳.۱ درصد، کانادا ۱.۱ درصد، مصر ۳.۸ درصد، فرانسه ۰.۸ درصد، ژاپن ۱.۹ درصد، کره جنوبی ۱.۴ درصد، نیجریه ۲.۸ درصد، هلند ۰.۲ درصد، روسیه ۳ درصد، تایلند ۲.۵ درصد،‌ آمریکا ۲.۵ درصد و انگلیس ۰.۵ درصد.
صندوق بین المللی پول در این گزارش رشد ۳.۷ درصدی را برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ و رشد ۳.۲ درصدی را برای سال ۲۰۲۵ پیش بینی کرده است.
بر اساس این گزارش که از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد منتشر شده است، تولید آهن اسفنجی با افزایش ۸.۸ درصدی به ۳۱ میلیون و ۴۶۶ هزار تن و تولید گندله نیز با افزایش ۶.۶ درصدی به ۵۳ میلیون و ۱۹۹ هزار تن رسید.

منبع خبر: https://t.me/Econ_Fouri/92771

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=12016

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها