امروز: پنج‌شنبه 9 ژانویه 2025

اهدای نخستین جایزه مردمی نگارخاتون

در نشست خبری نخستین دوره جایزه مردمی نگارخاتون، به همت رسانه چارسو اقتصاد و دبیرخانه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، از مرتضی اسفندیاری، کارگردان «کارگشا: میراث کاسپین» به واسطه روایت پیشرفت اقتصاد شهرهای‌ کم‌بضاعت و بازنمایی تصویر امیدوارانه و واقعی از سبک زندگی کارآفرینان ساکن شهرستان‌ها، تقدیر و تندیس نگارخاتون به ایشان اهدا شد. کارگشا: میراث کاسپین، روایتی صمیمانه از کارآفرینی است که توانست سبزوار را به نگین تولید و پرورش ماهی در کویر تبدیل کند. اتفاقی که محصول سال‌ها تلاش و سختی و عبور از موانع و امیدواری به حل مشکلات است.

ظهور و بروز بخش خصوصی در شهرهای کم برخوردار و روستاها می‌تواند عواید اقتصادی مختلفی نظیر بهبود نرخ اشتغال، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و افزایش رفاه اقتصادی به همراه داشته باشد. اما باور نخبگان و عموم بر این است که نمی‌شود در دل روستا و شهرهای با مقیاس و امکانات کمتر کار اقتصادی جدی انجام داد. وجود چنین انگاره و ذهنیتی موجب شد تا مرتضی اسفندیاری، کارگردان مستند «کارگشا: میراث کاسپین»، به این موضوع توجه کند. او در این مستند با روایت زندگانی کارآفرینی سبزواری و مسیر پر فراز و نشیب فعالیت پرورش ماهی در کویر، به بازنمایی تصویری واقعی و میدانی از نتایج ارزنده فعالیت اقتصادی در شهرهای کم‌برخوردار و با امکانات کمتر از مرکز می‌پردازد.

مستند کارگشا: میراث کاسپین، از آثار راه‌یافته به بخش مسابقه جشنواره مردمی فیلم عمار در پنل جایزه نگارخاتون است. این مستند عصر پنج‌شنبه در جشنواره اکران شد و نشست خبری آن با حضوری مرتضی اسفندیاری، کارگردان اثر، محمود زارعی، مدیر مسئول رسانه چارسو اقتصاد و سیدمجتبی هاشمی، منتقد و داور پنل جایزه نگارخاتون و سردبیر رسانه چارسو اقتصاد برگزار شد.

در ابتدای نشست، مرتضی اسفندیاری، کارگردان، گفت: « مجموعه مستند کارگشا، مجموعه‌ای هشت قسمتی است. میراث کاسپین در کنار هفت قسمت دیگر می‌خواهد یک موضوع را مطرح کند. این موضوع، اهمیت توجه به اقتصاد روستا و فعالیت‌های هوشمندانه کشاورزی با محوریت کارآفرین‌ها است. این اثر دو گروه مخاطب دارد. مخاطب خاص، دغدغه‌مندان حوزه تولید و مسئولان است. بازنمایی و برجسته‌سازی نمونه‌هایی نظیر سوژه میراث کاسپین می‌تواند این ذهنیت را فراهم کند که می‌شود در شهر کم بضاعت ماند و کار اقتصادی جدی انجام داد. گروه دوم، مخاطبین عام و عموم مردم است. ضرورت دارد که کارآفرین‌ها به زبان تصویر و هنر روایت شوند».

وی افزود: « سوژه‌های انتخابی من – خصوصا میراث کاسپین – محصول بررسی میدان و مجازی و کشف افراد از طریق گلوله برفی است. ما به دنبال سوژه‌های واقعی، دارای دستاورد و عملکرد موفق هستیم که بتوانیم هم عملکرد موفق در شرایط اقتصادی فعلی را تصویر کنیم. در این مسیر طبیعتا حمایت نهادی در تولید بسیار مهم است. ساخت و تولید این آثار در شرایطی صرفه اقتصادی دارد که حامیان فرهنگ و روایت پیشرفت – خواه نهاد دولتی خواه خیرخواهان دیگر – در این میدان بتوانند به نحو احسن به حمایت محصول‌های رسانه‌ای موثر بپردازند».

در ادامه نشست، محمود زارعی، مدیر مسئول رسانه چارسو اقتصاد، با بیان فلسفه و چیستی طراحی جایزه ویژه نگارخاتون، گفت: « ایده محوری جایزه ویژه نگارخاتون، تصویرسازی عملکرد کارآفرینان و تولیدکنندگان در پیشرفت اقتصاد ایران است. باتوجه به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سالیان اخیر به صورت ویژه به مسئله اقتصاد خصوصا مردمی‌سازی اقتصاد توجه داشتند، لزوم بیان کم و کیف درگیرسازی مردم در اقتصاد از سوی الگوهای موفق بر صاحبان رسانه بیش از پیش مبرهن و واضح است. این جایزه نیز با هدف و محور پرداخت رسانه‌ای به این موضوع طراحی و اجرا شده است».

در قسمت پایانی نشست، سیدمجتبی هاشمی، داور جایزه نگارخاتون و سردبیر رسانه چارسو اقتصاد، با بیان اینکه اثر مستند بایستی از تکنیک و زبان قصه‌گویی برخوردار باشد، گفت: « تولید یک محصور محصول سه ضلع مثلث شخصیت، پیرنگ و داستان است. علت انتخاب این مستند، تبدیل شدن سوژه به یک شخصیت است. شخصیتی که در یک مسیر سینوسی قرار می‌گیرد و رشد می‌کند. این اثر اگرچه از حیث ترکیب‌بندی تصویر و فیلم‌برداری، تولیدی مطلوب نیست اما توانسته است در بعد خلق شخصیت و چرایی تصمیم‌گیری استاندار را رعایت کند و مضمون را به نحو خوبی به مخاطب هدیه دهد».

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13798

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.