افزایش صادرات نفت به چین|تحلیل خبر
اهمیت
توسعه زیرساخت ها: درآمد حاصل از صادرات نفت میتواند در توسعه زیرساختهای کشورهای صادرکننده، سرمایه گذاری شود.
جلوگیری از تحریم ها: برای برخی کشورها مانند ایران، صادرات نفت به چین میتواند راهی برای کاهش تأثیر تحریم های بین المللی باشد، زیرا چین کمتر تحت تأثیر تحریم های غربی قرار میگیرد.
نکات تکمیلی
آمار های موسسه رهیابی محمولههای نفتی کپلر نشان میدهد، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به چین در ماه نوامبر به ۱.۳۱ میلیون بشکه در روز رسیده بود که پایینترین سطح در ۴ ماه گذشته اش به شمار میرود. این کاهش ۵۲۴ هزار بشکهای به خاطر تنشهای ژئوپلیتیکی، کمبود انرژی داخلی و چالشهای حملونقل ناشی از تحریمهای سختتر آمریکا بود که در ماه فوریه با افزایش 420 هزار بشکه ای نسبت به ماه دسامبر روبرو شده است.
بر اساس دادههای اولیه شرکت اطلاعاتی کپلر، واردات چین از ایران در ماه فوریه به ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز رسید که ۸۶٪ بیشتر از ژانویه و بالاترین میزان از ماه اکتبر است.
به گزارش بلومبرگ جریان نفت ایران به چین در ماه فوریه افزایش یافت، زیرا معاملهگران با حل مشکلات لجستیکی ناشی از تشدید تحریمهای آمریکا، توانستند محمولههای معوقه را به مقصد برسانند. چین، که بزرگترین خریدار نفت ایران محسوب میشود، عمدتاً این محمولهها را به پالایشگاههای مستقل کوچک، معروف به تیپاتها، ارسال میکند.
در ماههای اخیر، ایالات متحده تحریمهای جدیدی را علیه دهها نفتکش، معاملهگر و شرکت حملونقل اعمال کرده است که باعث افزایش احتیاط در میان خریداران و فعالان لجستیکی شده است.افزایش انتقال نفت از طریق کشتی به کشتی و همچنین استفاده از پایانههای جایگزین برای دریافت محمولهها، باعث رشد چشمگیر این تجارت شده است.
همچنین، بازار به سرعت خود را تطبیق داده و از نفتکشهای غیرتحریمی و شرکتهای صوری جدید برای ادامه جریان صادرات نفت ایران استفاده کرده است.