افزایش تولیدات کشاورزی ایران|تحلیل خبر
اهمیت
تأمین امنیت غذایی: با افزایش تولیدات کشاورزی، امنیت غذایی کشور تضمین میشود و وابستگی به واردات مواد غذایی کاهش مییابد. این موضوع به ویژه در شرایط بحرانهای جهانی مانند تغییرات آبوهوایی یا اختلالات زنجیره تأمین، حیاتی است.
ایجاد اشتغال و کاهش فقر: رشد این بخش میتواند فرصتهای شغلی بیشتری را در مناطق روستایی ایجاد کند، که به کاهش نرخ بیکاری و فقر کمک میکند. همچنین، افزایش درآمد کشاورزان باعث بهبود سطح زندگی و رفاه در مناطق روستایی میشود.
نکات تکمیلی
طبق آمار سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن در ابتدای انقلاب در سال به ۱۳۰ میلیون تن افزایش یافته است.
بخش کشاورزی همواره یکی از بخش های اقتصادی مورد توجه دولت مردان جمهوری اسلامی ایران بوده است به گونه ای که امروزه بالغ بر ۹۰ درصد از نیاز کشور به محصولات کشاورزی در داخل تامین می شود. در زمینه گندم , با سرمایه گذاری های مناسب انجام شده , میزان تولید آن نسبت به قبل از انقلاب اسلامی ۳ برابر شده و بالغ بر ۱۸میلیون تن می باشد . تولید برنج , دومین محصول استراتژیک و پرمصرف کشور (پس از گندم ) , رشدی بالغ بر ۵۲ درصد نسبت به قبل از انقلاب اسلامی داشته است که تا حد بسیار قابل توجهی از واردات آن کاسته شده است.
طی سالهای پس از انقلاب اسلامی , علیرغم دو برابر شدن جمعیت ایران و افزایش مصرف سرانه , با خودکفایی کشور در بخش دام و تامین مواد غذایی , واردات اقلامی نظیر گوشت قرمز , مرغ , تخم مرغ و شیر قطع شده است . یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی خودکفایی در تولید محصولات باغی بوده است امروزه مرکبات , انار , کیوی , انبه , خرمالو و یا محصولاتی همانند پسته , زعفران , کشمش , همچنین میوه هایی همچون هلو , شلیل , زردآلو و سیب و انواع سبزیجات از ایران به کشورهای مختلف صادر می شود. شایان ذکر است ایران نخستین تولیدکننده محصولاتی نظیر پسته , زعفران و انار در جهان است .
گزارش فائو نیز حاکی از آن است که؛ تولید غلات در ایران در سال ۱۹۷۸ حدود ۸ میلیون و ۴۷۴ هزار تن بوده است که این رقم در حال حاضر به بیش از ۲۴میلیون و ۸۰۹ هزار تن رسیده است . بر اساس این گزارش , تولید غلات در ایران طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی با افزایش بیش از ۱۶ میلیون تنی و رشد تقریبا 300 درصدی مواجه شده است .بر اساس این گزارش , تولید انواع میوه در کشور ما در سال ۱۹۷۸ حدود ۲ میلیون و ۸۸۳ هزار تن بوده است که این رقم در سال جاری با افزایش ۱۵میلیون تنی به ۱۷.۵میلیون هزار تن رسیده است.