امروز: پنج‌شنبه 26 دسامبر 2024

تحلیل خبر| شکست رکورد 8ساله تولید غلات ایران

سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، کل تولید غلات ایران طی سال ۲۰۲۴ را ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن برآورد کرد.

اهمیت

امنیت غذایی: باتوجه‌به افزایش جمعیت و نیازهای غذایی روبه‌رشد در دنیا، تولید بیشتر غلات می‌تواند از واردات کاسته و وابستگی کشور به بازارهای خارجی را کاهش دهد.
رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی: تقویت تولید غلات می‌تواند به رشد اقتصادی، ایجاد شغل‌های جدید در مناطق روستایی و توسعه زیرساخت‌های کشاورزی کمک کند. این افزایش می‌تواند نه‌تنها در ارتقای سطح زندگی کشاورزان بلکه در کل اقتصاد کشور نیز مؤثر باشد.

نکات تکمیلی

سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده است؛ میزان کل تولید غلات ایران در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسیده است که نسبت به سال گذشته میلادی ۲درصد رشد نشان می‌دهد ایران در سال زراعی ۲۰۲۲ بالغ بر ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن غله تولید کرده بود.
آمار فائو نشان می‌دهد، ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا در سال ۲۰۲۳ بوده و پیش‌بینی کرده که تولید گندم ایران در سال ۲۰۲۴ به ۱۳ میلیون تن خواهد رسید.
به ثمر نشستن تلاش‌های بی‌وقفه و تعهد بی‌قیدوشرط کشاورزان و مسئولین، ایران توانسته است رکورد هشت‌ساله تولید غلات را بشکند و گامی بلند در جهت تقویت امنیت غذایی کشور بردارد. این دستاورد نتیجه تمرکز بر بهینه‌سازی روش‌های کشاورزی، استفاده از بذرهای اصلاح‌شده و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین است که نه‌تنها به افزایش تولید کمک کرده؛ بلکه کیفیت محصولات را نیز بهبود بخشیده است.
آمار فائو همچنین نشان می‌دهد ذخیره غلات ایران ۱۰۰ هزار تن افزایش‌یافته است و ذخایر غلات ایران در پایان سال ۲۰۲۳ به ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسیده است.
ایران با این حجم ذخایر غلات در رتبه هفتم جهان قرار گرفته است و کشورهای چین، هند، آمریکا نیز در رتبه‌های اول تا سوم قرار دارند.
وابستگی ایران به واردات انواع نهاده‌های کشاورزی و غلات در بازه زمانی ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ میلادی از ۱۸.۱ درصد به ۴۳.۱ درصد رسیده بود که افزایش ۲.۴ برابری را نشان می‌دهد و بنابراین افزایش تولید، کاهش وابستگی به واردات و در نتیجه موجب جلوگیری از خروج ارز می‌شود. همچنین با ایجاد شغل‌های جدید در مناطق روستایی و ارتقای سطح زندگی کشاورزان، توسعه پایدار اقتصادی را در پی داشته است. این موفقیت نشان‌دهنده ظرفیت بالای کشاورزی ایران است که می‌تواند در مواجهه با چالش‌های زیست‌محیطی و اقلیمی نیز مؤثر باشد.
با شکست این رکورد، ایران می‌تواند به‌عنوان الگویی موفق در منطقه شناخته شود و در همکاری‌های بین‌المللی نقش پررنگ‌تری ایفا کند. به امید آنکه این موفقیت‌ها تداوم یابند و زمینه‌ساز پیشرفت‌های بزرگ‌تری در آینده شوند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://en360.ir/?p=13319

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.